DASK Deprem Haftası Etkinlikleri Başlıyor - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

DASK Deprem Haftası Etkinlikleri Başlıyor

Haber Tarihi: 26.02.2010

Depremler, bilindiği gibi belli frekanslarda, riski belli yerlerde meydana gelen, ancak ne zaman gerçekleşeceği öngörülemeyen bir doğa olayıdır. Bildiğiniz gibi Fethiye’nin tarihinde yaşadığı ve acı bir tecrübe niteliği taşıyan 7.1 şiddetindeki 1957 depremi olmuştur. İlçemizde 1957 depremine benzer bir depremin ne zaman yaşanacağı bilinememektedir. Ancak şu çok iyi bilinmelidir ki Fethiye riskli bölge olarak adlandırılan I.derece deprem bölgesi içerisindedir.

01 Mart- 07 Mart 2010 deprem haftası nedeniyle, ilçemizin de I.derece deprem bölgesinde bulunması ve depreme karşı alınması gereken önlemlerden biri olan DASK-Zorunlu Deprem Sigortalarının yaygınlaştırılması ve halkın bu sigorta hakkında bilgilendirilmesi amaçlı Fethiye Belediyesi, Odamız ve Sigorta Acenteleri işbirliğinde Deprem Haftaso süresince bir dizi etkinlikler düzenlenecektir.

HEDEFLENEN ETKİNLİKLER

1-      Havada microlayt ile çekilen DASK bayrak şovu. (06.Mart 2010 Cumartesi-Hava şartları müsait olmazsa daha erkene de çekilebilir. Sizlere ayrıca duyurulacaktır.)

2-      İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü onayı ile ilköğretim okulu öğrencileri arasında “deprem ve DASK” konulu ödüllü resim yarışması düzenlenmiştir. 1.ye mini laptop, 2.ye dijital fot.mak ve 3.ye dijital ing-türk. sözlük ödüllerinin verileceği bu yarışmanın ödülleri, FTSO ve KIZILAY tarafından karşılanacaktır.

3-      01-06 Mart tarihleri arasında 1957 Fethiye Depreminin de yer aldığı “DEPREM

FOTOĞRAFLARI” konulu sergi FKM’de Halkımıza açık tutulacaktır.

4-      06 Mart 2010 Cumartesi günü saat 14.00 de FKM salonunda düzenlenecek “Fethiye’nin Deprem riski ve DASK” konulu konferansa tüm halkımız davetlidir.

KONUŞMACILAR:

DASK genel sekreteri Sn. Serpil ÖZTÜRK YAKUT

İST.ÜNİ.Jeofizik Müh.Böl.Öğr.Üyesi Sn.Doç.Dr.Oğuz GÜNDOĞDU

Bakırköy Bel.Afet Yön.Mer.Gen.Koor. Sn. Özden IŞIK

DOHAD yönetim kurulu üyesi Sn. Fuat AGALDAY

5-      Tam kesinlik kazanmamakla birlikte DASK’tan bugün aldığımız bilgiye göre similasyon deprem tırının da 06-07 Mart 2010  tarihlerinde ilçemizde olması planlanmaktadır. Gelişmeler olması halinde sizlere duyurulacaktır.