DENETİMLİ SERBESTLİK KOSGEB SEMİNERİ - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

DENETİMLİ SERBESTLİK KOSGEB SEMİNERİ

Haber Tarihi: 17.02.2017

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası sosyal sorumluluk çalışmalarına devam ediyor. Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) tarafından, girişimcilik kültürünü yaygınlaştırmak, girişimcilerin kuracakları işletmelerin başarı düzeylerini arttırmak ve ekonomik hayata katılımını teşvik etmek amacıyla 3 Şubat 2017 tarihinde, Fethiye Denetimli Serbestlik Müdürlüğü'nde, hükümlülere yönelik olarak gerçekleştirilen seminerde, KOSGEB destekleri anlatıldı.

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odasınca sosyal sorumluluk projesi kapsamında Fethiye Denetimli Serbestlik Müdürlüğü'nde hükümlülere yönelik olarak gerçekleştirilen seminerde, KOSGEB destekleri anlatıldı.

Girişimcilik kültürünü yaygınlaştırmak, girişimcilerin kuracakları işletmelerin başarı düzeylerini arttırmak ve ekonomik hayata katılımını teşvik etmek amacıyla 3 Şubat 2017 tarihinde yapılan seminer, FTSO KOSGEB temsilcisi olan Ar-Ge ve Uluslararası İlişkiler personeli Bora Türkoğlu tarafından verildi.

KOSGEB tarafından sağlanan destekleri anlatan Türkoğlu, başta Girişimcilik Destek Programı olmak üzere en çok başvuru alan desteklerin başında gelen Genel Destek Programı uygulamaları, başvuru kriterleri ve destek üst limitleri hakkındaki bilgileri detaylı olarak seminere katılanlara aktardı.

Sunumun büyük bir bölümü, KOSGEB tarafından 50 bin liraya kadar hibe, 100 bin liraya kadar da faizsiz kredi desteği sunan Yeni Girişimci Desteği’ne ayrılırken; katılımcılar, hangi iş kollarının desteklendiğine, hangi sırayla başvuruların alındığına dair sorular yöneltti. Sunumun sonunda, Şubat ayının başında değişikliğe uğrayan Yeni Girişimci Desteği’nin başvuruları hakkında bilgi verildi.