Denizlerin ve Doğal Kaynakların Önemi ve Korunması ile ilgili seminer düzenlendi - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

Haber Tarihi: 26.07.2010

23 Temmuz 2010 Cuma günü Fethiye Ticaret ve Sanayi Odasında, Deniz Temiz / TURMEPA derneği tarafından FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Akif Arıcan’ın da katılımları ile Denizlerin ve Doğal Kaynakların korunması ve önemi konusunda dernek üyelerinden Ersin Özer tarafından bir seminer verildi.

Denizleri korumak ve denizlerin önemi konusunda duyarlılık yaratmak için çeşitli eğitim, seminer ve etkinlik düzenleyen derneğin bu amaçla devam etmekte olan çalışmalarından birinin de uluslararası turizm şirketi TRANSAT tarafından desteklenen  “Sürdürülebilir Turizmi Destekleme Projesi” olduğu belirtildi. 14 Özel Çevre Koruma alanından biri olan Fethiye-Göcek koylarının korunması için toplumun tüm kesimlerine denizlerin ve doğal kaynakların önemi ve korunması konusunda alınacak önlemleri aktaran seminerlerden biri de Cuma günü Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası üyelerine yönelik düzenlendi.

Verilen bu seminerde 1.257 kıyı belediyesinin sadece 124’ünde arıtma tesisi bulunduğu, 1.133 kıyı belediyesinin kirli sularını arıtmadan denize boşalttığı, kıyı belediyelerin % 32’sinin kanalizasyon şebekesinin olmadığı belirtilirken, Derneğin 4,2 milyon öğrenciye çevre dersi verdiği,  “Fethiye Kıyı Deniz İnceleme Merkezi”nde deniz kirliliğini ölçüp, çevre eğitimi verdiği ve “GençTURMEPA”, “Çevre Dedektifleri” ve “Akran Eğitimi” projeleriyle çevre eğitimi seferberliğini sürdürdüğü açıklandı.

Ersin Özer, kamu yararına çalışan bir dernek olarak, gelecek nesillere yaşanabilecek bir çevre bırakabilmek ve gelecek nesillerin denizlerimizin; ekonomimize, sağlığımıza ve refahımıza katkılarından yararlanabilmelerini sağlamak amacıyla geniş kapsamlı faaliyetlerini yaz sezonu boyunca sürdürmeyi planladıklarını ifade etti.