DERECE ALAN ÖĞRENCİLERE FTSO’DAN HEDİYE - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

DERECE ALAN ÖĞRENCİLERE FTSO’DAN HEDİYE

Haber Tarihi: 17.02.2015

Fethiye Mesleki Eğitim ve İstihdam Komitesi Şubat ayı toplantısında mesleki ve teknik eğitim konusunda farkındalığın arttırılması için neler yapılabileceği konusunda görüş alış verişinde bulunuldu.

Toplantıda Antalya ve İstanbul'dan başarıyla dönen Turizm Otelcilik Okulu öğrencilerine FTSO tarafından hazırlanan hediyeler verildi.

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası tarafından yürütülen Meslek Lisesi İş’inin Güvencesi projesi kapsamında kurulan ve Fethiye iş verenler ile mesleki eğitim kurumlarını bir araya getiren Fethiye Mesleki eğitim ve İstihdam Komitesi Şubat ayı toplantısı 13 Şubat 2015 Cuma günü Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Meğri Salonunda saat 10:00 da yapıldı. Her ay gündemli ve düzenli olarak yapılan toplanan komitenin şubat ayı toplantısında MELİG Projesi kapsamında bir ay içinde gerçekleştirilen faaliyetler gözden geçirildi. Toplantı Seydikemer İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Ali Öğütveren moderatörlüğünde yapılan toplantıya FTSO Başkanı Akif Arıcan, meslek kuruluşu temsilcileri ile mesleki ve teknik eğitim veren okulların müdür ve müdür yardımcısı düzeyinde temsilcileri katıldı.

Toplantının başında MELİG Projesi Kapsamından fuarlara giden ve fuarlarda düzenlenen yarışmalarda dereceye giren Fethiye Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerine Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası tarafından hazırlanan takdir belgeleri ve hediyeleri verildi. Fethiye Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri 28-31 Ocak 2015 tarihinde Türkiye Aşçılar ve Şefler Federasyonu (TAŞFED) tarafından düzenlenen Uluslararası İstanbul Mutfak Günleri’ne katılan ve ödül alan Esin Göktaşlı (Lise Düzeyi Okular için Öğrenci Aşçı Balık Yarışması-Gümüş Madalya(, MELİG Projesi Kapsamında katılan Ayşegül Erişgen (Lise Düzeyi Okular için Öğrenci Aşçı Makarna Yarışması-Gümüş Madalya), Mahmut Ensar İzdeman (Lise Düzeyi Okular için Öğrenci Aşçı Makarna Yarışması-Bronz Madalya), Aysun Güler (Lise Düzeyi Okular için Öğrenci Aşçı Restoran Tatlı Tabağı Yarışması-Merit Belgesi), Burak Rahman Dikmen (Lise Düzeyi Okular için Öğrenci Aşçı Restoran Tatlı Tabağı Yarışması-Bronz Madalya), MELİG Projesi kapsamında katılan Hıdır Yeşil-Mustafa Sazak–Hilal Saraylı’ya ayrıca 26. Antalya Uluslar Arası Ağırlama ve Konaklama Ekipmanları İhtisas Fuarı'nda, Antalya Şefler Birliği Tarafından organize edilen 7.Altın Kep Şefler Yarışmasına katılan Burak Rahman Dikmen, Taha Koş, Esin Göktaşlı, Turizm Otelcilik Kategorisinde yarışarak Türkiye ikincisi olan öğrencilere eğitim gördükleri alanlarda kullanabilecekleri mutfak ekipmanları hediye edildi.

“Fırsat verildiği zaman başarıyorlar”

FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Akif Arıcan ödül töreninin ardından yaptığı konuşmada “Projelerimiz hayata geçtikçe çalışmalar başladıkça bölgemize ne kadar faydalı olduğunu görüyoruz. Öncelikle bu proje fikrini ortaya koyan genel sekreterime ve koordinatörlerimize teşekkür ederim. Bu projensin içinde oldukları için hocalarımıza ve meslek kuruluşu başkanı arkadaşlarıma da teşekkür ederim. Proje kapsamında Fethiye Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi daha modern ve teknik altyapıya kavuştu. Sivil toplum kuruluşları olarak birçok konuda proje üretiyor ve AB fonlarındaki hibeleri kullanıyor olmalıyız. Demek ki insanoğlu çalıştıktan sonra yapılamayacak hiçbir şey yok. İş dünyası olarak aradığımız nitelikte eleman bulamadığımızı her zaman söylüyoruz. Anlıyoruz ki alt yapı oluşturulduğu ve fırsat verildiği zaman 126 okul içinde ikinciliğe ve inşallah ilerleyen yıllarda birinciliğe ulaşabiliyor. Ben kurumların da bu tür projeler yazmasını öneriyorum. Biz meslek kuruluşları olarak her ay bir araya gelerek Fethiye’deki pek çok konuyu görüşüyoruz. Fethiye’deki sorunlara çözüm anlamında ciddi çalışmalar yapıyoruz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. İlerleyen yıllarda da öğrencilerimizin ikincilik değil; birincilikle dönmesini diliyorum.” ifadelerine yer verdi.

Fethiye Mesleki Eğitim ve İstihdam Komitesinin Şubat ayı toplantısı Ocak ayı faaliyetlerinin sunumu ile başladı. Fethiye Anadolu Otelcilik Turizm Meslek Lisesi öğretmenlerinden Sezgin Gündüz tarafından yapılan sunumda Antalya ve İstanbul fuarlarına katılım, fuarlarda yapılan çalışmalar, Mutfak Sanatları Akademisinde yapılan çalışmalar ve MELİG Projesinin fuarlara katılım destekleri konusunda bilgiler verildi. Daha sonra tiyatro ihalesi ve anketler konusunda bilgilerin verildiği toplantımesleki ve teknik eğitim konusunda farkındalığın arttırılması için yapılabilecek çalışmalar konusunda görüş alış verişinde bulunuldu.

Ocak ayı faaliyet sunumunun ardından FEMİK’in bir sonraki toplantısına Muğla Valisi Amir Çiçek’in davet edilmesi konusu ele alındı. Komitenin bu gündem maddesi hakkında Vali Çiçek’ten randevu alınması ve gerekli hazırlıkların yapılması kararı verildi.

Toplantıda kaymakamlık ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde proje Koordinasyon merkezleri kurulması ve AB hibe desteklerinden faydalanılması da gündeme geldi. Ayrıca okullarda düzenlenen kariyer günleri etkinliklerinin FEMİK Projesi koordinatörlüğünde yürütülmesi de katılımcılar tarafından önerildi.