DERSHANE İŞLETMECİLERİNDEN BASIN AÇIKLAMASI - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

DERSHANE İŞLETMECİLERİNDEN BASIN AÇIKLAMASI

Haber Tarihi: 22.11.2013

21.11.2013 tarihinde Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Meğri salonunda Dershanelerin kapatılması haberlerine dair basın açıklaması yapıldı.

Açıklamada hazır bulunan Pianalitik Dershanesinden İbrahim Erdem, Kadir Üçpınar, Final Dershanesinden Kemal Baştuğ, Zülküf Kaya, Altınbaşak Fem Dershanesinden Alim Bitim, Birey Dershanesinden Ercan Başbal, Denizhan Kılınç , Anafen Dershanesinden Şerif Özdemir, Açı Dershanesinden Sercan Sınır, FTSO 13 nolu Meslek Komitesinden Özlem Kutlu , FTSO Yönetim Kurulu üyesi Ömer Eriz ve  FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Akif Arıcan yer aldı.

Basın açıklamasında ilk açıklamayı yapan  FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Akif Arıcan konuyu basından ilk çıktığı andan bu yana takip ettiklerini , Türkiye'de dört bine yakın dershanede 1 milyon 200 bin öğrencinin eğitim hizmeti aldığını, Fethiye'de ise Odaya kayıtlı sekiz dershane olduğunu ve yaklaşık 3,600 öğrenciye hizmet verdiğini açıkladı.

Dershanelerin eğitim sisteminin bir sonucu olduğunu sonuçları kaldırarak problemlerin çözülemeyeceğini,kaldırılması durumunda istihdam sağlayan, vergi veren bu kurumların merdiven altına itileceğinden endişe ettiklerini dershanelerin fırsat eşitliği yarattığına inandıklarını bu nedenle dershanelerin yaşatılması fikrini daha doğru bir çözüm olarak gördüklerini söyledi.

Daha sonra açıklama yapan FTSO 13 Nolu Meslek Komitesi Başkanı ve Fethiye Pianalitik Dersanesinin Kurucusu İbrahim Erdem eğitim sistemi eksik olduğu müddetçe dershanelere ihtiyaç olacağını söyledi.  Milli Eğitim Bakanlığınca denetlenen dershanelerin saati 5-6 liraya ders verdiğini dershanelerin kapatılması halinde saati 100-150 TL 'ye denetimsiz özel derslerin yer olacağını anlattı.  50-60 bin öğretmen istihdam eden dershanelerin iki yıldır sanki kötü bir iş yapıyormuş gibi itibarsızlaştırıldığını ,özel okullara dönüştürülmesi tasarlanan dershanelerin %90-95'inin fiziki durumlarının buna uygun olmadığını dile getirdi. iki yıldır sürüncemede kalan bu durumun sonuca bağlanmasını  beklediklerini anlattı.

Son olarak söz alan Altınbaşak Fem Dershanesinden Alim Bitim dershanelere karşı olanların öne sürdüğü argümanların geçerli olmadığını, dershanelerin eğitim sisteminin bir çocuğu olduğunu ve büyük bir ihtiyacı giderdiğini anlattı. Velilerin kendilerine güvenip çocuklarını emanet ettiğini ve kimsenin hakkını yemediklerini bu sorunlarından hayırla çözülmesini dilediklerini söyledi.