DEVLET DESTEKLİ TİCARİ ALACAK SİGORTASI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI DÜZENLENDİ - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

DEVLET DESTEKLİ TİCARİ ALACAK SİGORTASI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI DÜZENLENDİ

Haber Tarihi: 11.10.2019

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nda (FTSO) KOBİ’lere Yönelik Devlet Destekli Ticari Alacak Sigortası hakkında bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

FTSO Likya salonunda 11 Ekim 2019 Cuma günü yapılan bilgilendirme toplantısına, FTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Kemal Hıra, 8 Nolu Sigorta ve Finans Hizmetleri Meslek Komitesi Başkan Yardımcısı Ramazan Patat, Komite Üyeleri Mehmet Döver, Hakan Kayışçı ile firma temsilcileri katıldı.

Toplantıda Halk Sigorta Uzmanı Gökhan Gürsoy, katılımcılara Devlet Destekli Ticari Alacak Sigortasının başvuru koşulları hakkında detaylı bilgi verdi. Gürsoy, firmaların tüzel kişilere yapmış olduğu, herhangi bir teminata bağlanmamış vadeli satışlardan doğan borcun ödenmeme riskini teminat altına alan Devlet Destekli Ticari Alacak Sigortası’ndan, en az iki yıl geçmişi olan, vergi ve SGK borcu olmayan ve risk değerlendirme kriterlerini sağlayan mikro ve küçük ölçekli KOBİ’lerin yararlanabildiğini söyledi.

Örnekler üzerinden uygulamaların da anlatıldığı toplantıda katılımcıların soruları da cevaplandırıldı.

Halk Sigorta Uzmanı Gökhan Gürsoy, Halk Sigorta A.Ş.’nin 19 Nisan 2018 tarihinde KOBİ’lere Yönelik Devlet Destekli Ticari Alacak Sigortası Sistemi ile ilgili Olağandışı Riskler Yönetim Merkezi olarak Hazine ve Maliye Bakanlığı Sigortacılık Genel Müdürlüğü tarafından görevlendirildiğini anlattı.

KOBİ'lere Yönelik Devlet Destekli Ticari Alacak Sigortası'nın detaylarına http://www.halksigorta.org/tr-TR/devlet-destekli-alacak-sigortasi ve https://www.alacaksigortasi.gov.tr/ web sitelerinden ulaşabiliyor.