Dış Pazarlarda Yeni Ufuklar Açılıyor - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

Dış Pazarlarda Yeni Ufuklar Açılıyor

Haber Tarihi: 02.12.2011

FTSO Meclis Başkanı Mustafa Büyükteke, Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası temsilcisi olarak, DEİK (Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu) ve DTİK (Dünya Türk İş Konseyi) toplantılarına katılmış ve yapılan etkinlikleri, FTSO Meğri toplantı salonunda yaptığı bilgilendirme toplantısı ile üyelerine aktarmıştır.

Toplantının giriş bölümünde AR-GE ve Uluslararası İlişkiler birimi Memuru Yüksel Kart DEİK ve DTİK hakkında genel bilgiler vermiştir. DEİK ve DTİK’in amaçları, kuruluşu, organizasyonu, çalışma biçimleri ve en önemlisi üyelere sağlayacak faydaları katılımcılara aktarılmıştır.

Bu toplantı ile üyelerimizin, 18 – 19 Kasım 2011 tarihleri arasında İstanbul’da gerçekleşen Dünya Türk Girişimci Kurultayı’na FTSO`yu temsilen katılan Meclis Başkanı Mustafa Büyükteke toplantı ve görüşmeler hakkında izlenimlerini üyelerle paylaşmıştır. Bu toplantı ile üyelere dünyada yeni pazarlara nasıl açılması gerektiği konusunda bilgiler vermiş, ihracat yapmak isteyen üyelerin yurtdışındaki hangi uzman kişilere danışmaları gerektiği konusunda bilgi paylaşımında bulunmuştur. FTSO`dan temin edilebilecek Dünya Türk Girişimcileri Kurultayı Katılımcı Kataloğu ile de üyeler, diğer işletmelere ulaşabilecekler ve bu sayede bilgi paylaşımı yapabileceklerdir.