DÜNYA ÇEVRE GÜNÜ KUTLANDI - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

DÜNYA ÇEVRE GÜNÜ KUTLANDI

Haber Tarihi: 30.05.2019

Her yıl 5 Haziran’da düzenlenen ve dünya genelinde çeşitli etkinliklerle kutlanan Dünya Çevre Günü bu yıl 5 Haziran’ın Ramazan BayramI’na denk gelmesi sebebiyle 30 Mayıs Perşembe günü düzenlenen etkinliklerle kutlandı.

Beşkaza Meydanı'nda Atatürk Anıtına çelenk konması ve saygı duruşu ile başlayan kutlama törenine Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, Fethiye Belediye Başkan Yardımcısı Oğuz Bolelli, Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı, Fethiye Tanıtım Vakfı Müdürü Dilek Dinçer, Fethiye Erozyonla Mücadele Ağaçlandırma ve Doğayı Koruma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Okay Tirli ve Dünya Çevre Günü kutlaması faaliyetlerinde derece alan okulların temsilcileri katıldı.

Fethiye Erozyonla Mücadele Ağaçlandırma ve Doğayı Koruma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Okay Tirli törende yaptığı konuşmada “Fethiye, doğal turizmin en dinamik kentlerinden birisidir. Bu kent geçmişten günümüze nasıl miras kaldıysa bizim de aynı mirası gelecek kuşaklara aldığımız şeklinden belki de daha yeşil bir biçimde bırakmamız boynumuzun borcudur” dedi. Tirli “ Bu bağlamda Fethiye’nin başta Belediyeler, STK’lar ve Vakıflar olmak üzere bu konunun muhatabı tüm kurum ve kuruluşların vatandaşları bilinçlendirmesini bir vazife bilinciyle üstlenip yürütmesi gerekmektedir” diye konuştu.

Kutlamalar kapsamında daha sonra Dünya Çevre Günü nedeniyle düzenlenen yarışmalarda derece alan öğrencilere ödüllerinin verilmesiyle devam etti. Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı da Atık Pil Toplama Yarışması’nda dördüncü olan Menteşoğlu Şehit Orçun Munyas İlkokulu öğrencilerine ödüllerini verdi.