Dünyadaki Ekonomik Gelişmeler ve Türkiye Ekonomisine Yansımaları Semineri Gerçekleştirildi - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

Haber Tarihi: 24.02.2012

Dünyadaki Ekonomik Gelişmeler ve Türkiye Ekonomisine Yansımaları konulu seminer 23 Şubat 2012 Perşembe saat 14:00’de Yat Butik Otel’de gerçekleştirildi. Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) tarafından düzenlenen seminere konuşmacı olarak TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesinden Prof. Dr. Ramazan Aktaş ve Doç. Dr. Mete Doğanay katıldı.

FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Akif Arıcan açılış konuşmasında, Dünya ekonomisinin 90`lı yıllardan bu yana geliştirdiği küreselleşme eğilimi ve bu eğilimin getirdiği 2001 krizi, 2008 krizi, 2011`de Ortadoğu`da yaşanan süreç hakkında katılımcılara bilgiler verdi. Bu süreçlerin etkilerinin turizmimizi etkileyeceğini ve bu etkilere yönelik önlemler almamız gerektiğini sözlerine ekledi. 2012 yılının ilçemizin ticari hayatına bol kazançlı bir yıl getirmesini dileyerek sözlerine son verdi.

Prof. Dr. Ramazan Aktaş, krizin yarattığı etkilerin ülkeler üzerindeki farklı etkisi hakkında bilgiler verdi ve bu etkilerin Türkiye ekonomisine yansımalarını karşılaştırmalarla katılımcılara aktardı. Ülkemiz ekonomisini 2002-2011 verileriyle değerlendirerek ihracat-ithalat oranları, Gayri Safi Milli Hasıla verileri, ülkemizin büyüme hızı, işsizlik oranları hakkında katılımcıları bilgilendirdi.

Doç Dr. Mete Doğanay ekonomik krizin işletmelere etkileri, krize karşı alınması gereken tedbirler, kriz olmadığında işletmelerde önlemler alınmasını zorlaştıran zafiyetler, işletmelerdeki yönetsel hatalardan bahsetti ve soru-cevap şeklinde devam edilerek seminere son verildi.