Dünyadaki Ekonomik Gelişmeler ve Türkiye Ekonomisine Yansımaları Semineri - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

Dünyadaki Ekonomik Gelişmeler ve Türkiye Ekonomisine Yansımaları Semineri

Haber Tarihi: 10.02.2012

Dünyadaki Ekonomik Gelişmeler ve Türkiye Ekonomisine Yansımaları konulu seminer 23 Şubat 2012 Perşembe saat 14:00’de Yat Butik Otel’de yapılacak. Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası tarafından düzenlenecek olan seminere konuşmacı olarak TOBB Etü Üniversitesinden Prof.Dr. Ramazan Aktaş   ve Doç. Dr. Mete Doğanay katılacak.

Küreselleşme, bir ülkenin dünyanın diğer ülkelerine bağlılığını arttırdı. Dünya ekonomisinin 1990’lı yıllarla birlikte gittikçe artan oranda gösterdiği küreselleşme eğilimi, dünya ekonomisinin büyük bir şekilde entegrasyonuna neden oldu. Son olarak yaşanan küresel krizin dünya ekonomileri üzerindeki etkisinin derinleşmesi, dünya ticaret hacminin görülmemiş boyutlara daralması, ülkelerin hemen hemen tamamının iktisadi küçülme ile karşı karşıya kalması, işsizlik oranlarının hızla yükselmesi, küresel ölçekte ve uzun süreli bir depresyon dönemine girildiği yönündeki kaygıları arttırdı.

Dünyadaki gelişmeler ülkelerin ekonomilerini birebir etkilerken, gelişmeleri takip edip gerekli önlemleri almak da şirketlerin yaşayabilmesi için önemli bir konuma geldi. Bu amaçla yapılacak bilgilendirme seminerimize tüm üyelerimiz davetlidir.