EGE ÜNİVERSİTESİ GVO`DAN ARICAN`A ZİYARET - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

EGE ÜNİVERSİTESİ GVO`DAN ARICAN`A ZİYARET

Haber Tarihi: 13.03.2017

Ege Üniversitesi Güçlendirme Vakfı Okulları CEO’su Faruk Tatar, Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Akif Arıcan’ı ziyaret ederek, 2017-2018 Eğitim-Öğretim yılında açılacak olan Fethiye Kampüsü Tanıtım Toplantısına davet etti.

Ege Üniversitesi GVO CEO’su Faruk Tatar, Şube Geliştirme Müdürü Muhlis Bingöl, Ege Üniversitesi Geliştirme Vakfı Okullarının Fethiye Kampüsünü açacak olan Doğan Gökçe, Halil Dirmilli ve Osman Duvarcı; 13 MArt Pazartesi günü, Fethiye Ticaret ve Sanayi Odasını ziyaret ederek Yönetim kurulu Başkanı Akif Arıcan ile görüştü. Fethiye’nin önemli bir şehir olduğunu söyleyen Faruk Tatar, Fethiye bölgesinin eğitim yatırımına çok uygun olduğunu belirtti. Tatar, Arıcan’ı 21 Mart tarihinde yapılacak olan Ege Üniversitesi Geliştirme Vakfı Okullarının Fethiye Kampüsü tanıtım toplantısına davet etti.

Ege Üniversitesi Geliştirme Vakfı Okullarının Fethiye Kampüsünü yetkilisi Doğan Gökçede bu yatırımın planlaması yapılırken FTSO’nun hazırladığı sosyo-ekonomik rapordan çok faydalandıklarını belirtti. Gökçe, sosyo-ekonomik raporda yer alan eğitim verilerinin kendileri için önemli olduğunu kaydetti.

Arıcan. “Oda olarak eğitime önem veriyoruz”

Fethiye ve çevresinde genç nüfusun her geçen gün arttığını belirten Akif Arıcan, “Bölgemize yeni yatırımların yapılması sevindirici. Eğitim alanında olması da ayrıca güzel” dedi. FTSO olarak eğitime önem verdiklerini kaydeden Arıcan, “Gençlerimiz işsiz üyelerimiz ise istediği nitelikte elemanı bulmamaktan şikayet ediyor. Üyelerimizin bu sorununu uzun vadede çözebilmek için AB fonlarından aldığımız destekle Meslek Lisesi İş’inin Güvencesi Projesini yürüttük. Uzun süredir de Fethiye’nin yüksek öğrenimde de öne çıkan bir şehir olması için çalışıyoruz. 3 tane fakültemiz bulunuyor. Bunların üniversiteye dönüşmesi için girişimlerimiz de devam ediyor” diye konuştu.