EĞİTİMDE FTSO-OSMED İŞBİRLİĞİ - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

EĞİTİMDE FTSO-OSMED İŞBİRLİĞİ

Haber Tarihi: 06.06.2016

Otel Satın Alma Müdürleri Eğitimi Derneği (OSMED), Türkiye genelinde başlatmış olduğu eğitimlerin altıncısını 2-3 Haziran tarihleri arasında Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası işbirliği ile gerçekleştirdi. Eğitimlere Muğla Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ve Muğla Sağlık İl Müdürlükleri de katıldı.

OSMED Yönetim Kurulu Başkanı Murat Arıncı, İki gün süren eğitime ev sahipliği yapan Fethiye Ticaret ve Sanayi Odasına teşekkür amacıyla FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Akif Arıcan’a teşekkür plaketi verdi.

Eğitimin ilk gününde T.C. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Muğla İl Müdürlüğünden Mehmet Demiral ve Levent Tunçel tarafından verilen eğitimlerde Turizm Sektöründe Gıda Güvenliği, Genel Hijyen Kuralları ve HACCP Sistemi, Et ve Et Ürünlerinin Temini hakkındaki mevzuat, Besin Zehirlenmeleri, Sahte Alkol ve Etkileri konularında konaklama sektörü çalışanları ve yöneticilerine bilgilendirme yapıldı.

Otellerin satınalma, gıda ve kalite, yiyecek ve içecek birim sorumluları ile mutfak, kat hizmetleri ve depolarda görevli personelden oluşan katılımcılar, seminer aralarında mevzuat ve sektörde karşılarına çıkan sorunlar ile ilgili yetkililere soru sorma fırsatı da buldular.

2 Haziran Perşembe günü FTSO Likya Toplantı salonunda gerçekleşen eğitim konuları arasında ayrıca BIX Kurumsal Gıda Mühendisi Seda Yalçın tarafından Kat Hizmetlerinde Hijyen ve Gıda Güvenliği eğitimleri, Doorsan Kapı Satış Koordinatörü Mustafa Zeypak tarafından yangına dayalı ahşap kapı ve Binaların Yangından Korunması Hakkında Yönetmelik hakkında bilgi verildi.

Eğitim programının ikinci günü ise Fethiye Toplum Sağlığı Merkezi Bulaşıcı Hastalık Kontrol Programları Birim Sorumlusu Dr. Mustafa Koray Aslan ve Legionella Hastalığı Çevresel Sürveyansı İlçe Sorumlusu Ramazan Kırlı tarafından Lejyoner Hastalık Bilgilendirme Eğitimi gerçekleştirildi.

3 Haziran Cuma günü gerçekleşen eğitimde Sağlık Bakanlığı Lejyoner Hastalığı Kontrol Usul ve Esasları Hk. Yönetmeliği uyarınca hastane, otel gibi yataklı hizmet veren merkezlerde en az lise mezunu, en az bir personelin lejyoner hastalığı sorumlusu olarak bulundurulması zorunluğu ve bu hastalıktan korunmak için konaklama sektöründe alınması gerekli önlemler anlatıldı.

OSMED Yönetim Kurulu Başkanı Murat Arıncı ve ekibi eğitim sonunda FTSO ile işbirliği yapmaktan memnuniyet duyduklarını belirterek FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Akif Arıcan’a bir teşekkür plaketi verdi. Eğitim sonunda katılımcılara eğitim katılım sertifikası verildi.