FTSO üyesi işletmelerde çalışan personele dönük sertifikalı "Hijyen Eğitimi" Fethiye Anadolu Turizm Otelcilik Meslek Lisesi Konferans Salonu'nda yoğun katılımla gerçekleştirildi. "Ekmekte Hijyen Eğitimi'nde 4 Ocak 2012 tarihinde Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren Türk Gıda Kodeksi Ekmek ve Ekmek Çeşitleri Tebliğinin getirdiği değişiklikler anlatıldı.
4 Ocak 2012 tarihinde Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren Türk Gıda Kodeksi Ekmek ve Ekmek Çeşitleri Tebliği'ne uygunluk ve uyum eğitimleri devam ediyor. Bu kapsamda Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası üyesi işletmeler ile fırın ve ekmek üretimi yapılan yerlerde çalışan personele dönük sertifikalı "Hijyen Eğitimi" düzenlendi. FTSO tarafından üye işletmeler yararına düzenlenen "Hijyen Eğitimi'ne Fethiye Anadolu Turizm Otelcilik Meslek Lisesi ev sahipliği yaptı. Etkinlik açılış konuşmasını FTSO Yönetim Kurulu Üyesi Uğur Çaçaron yaptı. Ardından Fethiye İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Mühendisi Hatice Arslan Türk Gıda Kodeksi Ekmek ve Ekmek Çeşitleri Tebliği'ni, Fethiye Anadolu Turizm Otelcilik Meslek Lisesi Gıda Bölümü Öğretmeni Sezgin Gündüz fırınlarda hijyen konusunu anlattı.
Yoğun katılım gözlenen Lise Konferans Salonu'nda uzmanlar yılbaşında yayınlanan Türk Gıda Kodeksi Ekmek ve Ekmek Çeşitleri Tebliği ile; kepekli ekmek, tam buğday unlu ekmek, tam buğday ekmeği ve ekşi hamur ekmekleri 300 gram yerine en az 250 gram ağırlıktan başlayarak 50’şer gram arttırılmak suretiyle piyasaya sunulduğunu belirttiler. Ekmek çeşitlerinde azami tuz oranı tebliğ ile yüzde 1.50'ye düşürüldüğü vurgulandı. Tebliğle beraber ekmekteki kepek miktarı arttırılırken; kepek oranı ekmekte en az yüzde 0.65, en çok yüzde 1.10 olarak belirlendiği kaydedildi.