EMLAKCILAR SAYGINLIĞINI ARIYOR - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

EMLAKCILAR SAYGINLIĞINI ARIYOR

Haber Tarihi: 23.09.2014

Önceki günlerde Fethiye'de resmi belgede sahtecilik ve nitelikli dolandırıcılık yaparak haksız kazanç elde ettikleri iddia edilen 8 kişinin emlakçı olarak nitelendirilmesi, işini doğru ve dürüst şekilde yapan emlakçı ve gayrimenkul danışmanlarının tepkisine neden oldu.

Yıllardır korsan emlakçılığın önüne geçilmesi için mücadele eden FTSO 13 Numaralı Meslek Komitesince yapılan açıklamada, olaya adı karışan kişilerin iş takipçisi, ayakçı gibi isimlerle adlandırılan korsan emlakçılık yapan şahıslar olduğuna dikkat çekilerek emlakçı ve gayrimenkul danışmanlığı mesleğinin saygınlığını kazanması için kanun ve yönetmeliklerin titizlikle uygulanması istendi.

Önceki aylarda Fethiye Tapu Sicil Müdürlüğü, Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü ve Bölge Müdürlüğü'ne yazılı olarak başvuruda bulunarak kanun ve yönetmeliklerin titizlikle uygulanması konusunda uyarıda bulunulduğu belirtilen açıklamada vatandaşlara da uyarıda bulunularak "Güvenliğiniz ve çıkarlarınız için gayrimenkul alırken veya satarken vergi dairesine kayıtlı, oda kaydı olan, adresi ve bürosu belli olan emlak müşavirleri ile muhatap olmanızı tavsiye ediyoruz" denildi.

Önceki aylarda Fethiye Tapu Sicil Müdürlüğü, Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü ve Bölge Müdürlüğü nezdinde ilgili mevzuat hükümleri hususunda yazılı girişimde bulunan FTSO 13 Numaralı Meslek Komitesince, gündemi meşgul eden olayın emlakçılar tarafından değil, ayakçı diye tabir edilen korsan emlakçılar tarafından yapıldığına dikkat çekildi.

Korsan olarak emlakçilik işi yapan ayakçılar nedeniyle hem ekonomik olarak zarar gören hem de yaşanan kötü olaylar sonrası emlakçılık mesleğini yapan esnafların itibarını kaybettiğini belirten FTSO 13 Numaralı Meslek Komitesi üyeleri, emlakçılık mesleğine saygınlık kazandıracak düzenlemelerin bir an önce yapılması isteniyor.
Son olarak yaşanan olayda, resmi belgede sahtecilik ve nitelikli dolandırıcılık yaparak haksız kazanç elde ettikleri iddia edilen ve emlakçı olarak anılan şahısların emlakçı olmadığını, sokak aralarında, parklarda gayrimenkul pazarlamaya çalışan kişiler olduğunu belirten FTSO 13 Numaralı Meslek Komitesi Başkanı İbrahim Erdem, olaya adı karışan kişilerin basında emlakçı olarak yazılmalarının işini dürüst yapan vergisini verip yasal olarak çalışan kişileri de zan altında bırakmasının üzüntü verici olduğunu söyledi.

Tapu Sicil Müdürlüğündeki işlemlerde emlakçılardan; Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası ile Fethiye Esnaf ve Sanatkarlar Odasından verilen  iş takibi sözleşmesi ve kimlik belgesi istenmesi halinde yaşanan bazı sorunların önüne geçileceği belirtilerek kanun ve yönetmeliklerin uygulanması isteyen FTSO 13 Numaralı Meslek Komitesi Başkanı İbrahim Erdem meslek komitesince hazırlanan açıklamayı şu şekilde dile getirdi;

"Son günlerde Fethiye tapu sicil müdürlüğünde yaşanan talihsiz olay üzerine toplantı yapmak ve kamuoyunu aydınlatmak amacıyla basın toplantısı düzenledik.

Odamız bünyesinde faaliyet gösteren 13 nolu meslek komitesi olarak müteaddit defalar ilgili mevzuat hükümleri hakkında Fethiye Tapu Sicil Müdürlüğü, Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü ve Bölge Müdürlüğü nezdinde girişimlerde bulunduk.

İlçemizde, böyle talihsiz bir olay ile karşılaşılmış olunmasından büyük bir üzüntü duymaktayız.

Olayda adı geçen şüpheliler yakalanarak hukuki süreç başlatılmıştır. Gündemi meşgul eden olayda adı geçen kişiler basında belirtildiği gibi emlak işi yapan kişiler  değillerdir. Bunlar sokak aralarında, parklarda gayrimenkul pazarlamaya çalışan kişilerdir. Bu tip insanlarla mücadele etmek adına emlak müşaviri üyelerimiz, odamızdan iş takip sözleşmesi ve kimlik belgelerini almaları, Tapu sicil müdürlüklerindeki işlemlerde bu belgeleri kullanmaları gerekmektedir.

Saygı değer Fethiyeliler ve Değerli misafirlerimiz gayrimenkul alırken ve satarken emlak işi yapmaya yetkili  olmayan kişiler  ile iş yapmamaya, tapu ve kimlik bilgilerinizi bu tür illegal şahıslar ile paylaşmamanızı önemle rica ediyoruz.

Kendi güvenliğiniz ve çıkarlarınız için, gayrimenkul alırken ve satarken vergi dairesine kayıtlı, oda kaydı olan, adresi ve bürosu belli olan emlak müşavirleri ile muhatap olmanızı öneriyoruz.

Bu yaşanan talihsizliklerin son bulmasını ümit ediyoruz. Üzüntümüzü dile getirmek istiyoruz. Saygılarımızla.

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

13 nolu meslek komitesi"