ERMENİ İŞ ADAMLARINDAN ODAMIZA ZİYARET - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

ERMENİ İŞ ADAMLARINDAN ODAMIZA ZİYARET

Haber Tarihi: 13.07.2016

Türkiye-Ermenistan İlişkileri Normalleşme Süreci Projesi kapsamında Türkiye’de ve Fethiye’de ziyaretlerde bulunan Ermeni iş adamları Fethiye Ticaret ve Sanayi Odasını ziyaret ederek Yönetim Kurulu Başkanı Akif Arıcan ile görüştü. Fethiye ile Ermenistan arasında önemli turizm ve tarım ticareti bulunduğunu ifade eden konuklar, Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası üyelerini Ermenistan’a davet etti.

Türkiye-Ermenistan İlişkileri Normalleşme Süreci Projesi kapsamında 2014 yılında Fethiye Ticaret ve Sanayi Odasını ziyaret eden Ermeni gazeteci ve iş adamlarından oluşan heyet 13 Temmuz tarihinde Fethiye Ticaret ve Sanayi Odasını yeniden ziyaret etti. İki günlük bir iş gezisi için Fethiye’ye gelen iş adamlarına projenin Türkiye danışmanlığını yapan Directiva Branding and Consultancy sahibi Mehmet Tekelioğlu eşlik etti. Ermeni iş adamları Fethiye ve Seydikemer’de bulunan nar bahçelerini ve toptancı halini gezerek tüccarlarla görüştü. Fethiye’den nar ticareti yapmak için gelen iş adamları turizmin de Fethiye ile Ermenistan arasında önemli bir ticareti faaliyet olduğunu ifade etti. İş adamları Ermenistan’da turizm ve tarım sektöründe kullanılan yazılımlarla konusunda da ihtiyaç olduğunu kaydetti.

Ziyaretlerinden ötürü Ermeni iş adamlarına teşekkür eden FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Akif Arıcan, “Ticaret, ilişkilerin normalleşmesindeki en önemli etken. Tarım ve turizm konusunda ciddi işbirliğine gidebiliriz. İşadamlarımızı karşılıklı olarak bir araya getirmek için çaba sarf edersek daha başarılı oluruz. Bu konuda FTSO olarak elimizden geleni yapmaya hazırız” dedi.

Ermenistan ile Fethiye arasında ticari ilişkilerin gelişmesi için kurum olarak ellerinden gelen çaba göstereceklerini ifade eden Arıcan, “Oda olarak Ermenistan’daki ticaret odaları ile irtibata geçebiliriz. Odamız üyeleri ile bir iş gezisi, düzenlenen bir fuar var ise hem fuar gezisi hem iş gezisi düzenleyerek iş adamlarının bir araya gelmesini sağlayarak iş ortamının kurulmasına öncülük edebiliriz” diye konuştu.

Konuklar, Akif Arıcan’a nar şarabı ve organik bitki çayı hediye ettiler.