FETHİYE AKP HEYETİ FTSO`DA - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

FETHİYE AKP HEYETİ FTSO`DA

Haber Tarihi: 11.02.2014

Fethiye Ak Parti İlçe Belediye Başkan Adayı Muhsin Eryılmaz ve İlçe Teşkilatı Başkanı Kadir Saruhan beraberindeki heyetle 11.02.2014 tarihinde Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası'nı ziyaret etti.

Muhsin Eryılmaz Fethiye Ticaret ve Sanayi Odasını'nın faaliyetlerden haberdar olduklarını Fethiyenin en köklü ve kurumsal kuruluşu olarak gördükleri Odayı bu seviyeye taşıyan başta Yönetim Kurulu Başkanı Akif Arıcan ve Meclis Başkanı Osman Çıralı olmak üzere tüm emeği geçenlere teşekkür etti.

Odanın yayınlarının etkisinin Muğla İlinde de hissedildiğini İçişleri Bakanlığındaki kamu görevi sırasında FTSO yayınlarından çokça yararlandığını ve Fethiye için önemli bilgiler üretildiğini söyledi.

Özellikle "Fethiye Sorunları ve Çözüm Önerileri" kitapçığının her kesim için faydalı ve önemli bir çalışma olduğunun altını çizen Eryılmaz, belediye başkanı olarak bu tür çalışmalara destek vereceklerini ve sorunların büyük kısmının belediye kaynakları ile çözülebileceğini söyledi.

İktidar partisi olarak belediye başkanı seçilmesi halinde Fethiye'ye daha fazla hizmet getirebileceklerine inandıklarını söyleyen Eryılmaz trafik, körfez kirliliği, şehrin girişinin düzenlenmesi, Fethiye Kalesinin restarasyonu, Paspatur Çarşısı'nın sorunları, arsa üretimi   gibi konularda projeleri olduğunu ve bu sorunları çözmek için aday olduğunu vurguladı.

Trafik sorunu hakkında söz alarak yapılan çalışmalardan bahseden FTSO Yönetim Kurulu Üyesi Uğur Çaçaron Yıldız Teknik Üniversitesinin bu konuda bir çalışma yaptığını fakat şu anki durumda ciddi sıkıntılar yaşadığını belirtti. Uğur Çaçaron ayrıca kruvaziyer turizmi ile ilgili bir çalışma yaptıracaklarını bu tür raporların ve akademik çalışmaların dikkate alınması gerektiğini ifade etti.

Akif Arıcan arsa üretimi gerekliliği ve bu konuda yaptıkları girişimlerden bahsederken Kayaköy'ün imar sorununun halen çözülemediğini söyledi.Kültür Bakanlığı tarafından Kayaköy için yapılan projenin ihalesinden bir gelişme haberi alamadıklarını ve bu konunun takipçisi olarak destek beklediklerini anlattı. Fethiye'de en fazla vergi veren ve istihdam sağlayan camianın temsilcisi olarak Fethiye ile ilgili sorunların takipçisi olacaklarını ve her platformda bu sorunların çözümü için dile getireceklerini açıkladı.

Akif Arıcan ayrıca bir sivil toplum kuruluşu olan FTSO'nun her siyasi görüşten üyeyi barındırdığını bu nedenle belediye seçimlerinde tüm adaylara başarılar dilediklerini konuşmalarına ekledi. FTSO'nun istenen bilgi ve belgeleri, FTSO'nun çalışmalarını  tüm adaylar ile paylaştığını belirterek, FTSO'nun temel hedefinin daha iyi bir Fethiye olduğunu ifade etti.