Fethiye’de ‘Türk Mutfağı Haftası’ etkinlikleri renkli görüntülere sahne oldu - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası
Loading...
Haber Galerisi

Fethiye’de ‘Türk Mutfağı Haftası’ etkinlikleri renkli görüntülere sahne oldu

Haber Tarihi: 24.05.2022

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nın (FTSO) katkıda bulunduğu Fethiye’deki Türk Mutfağı Haftası etkinlikleri, renkli görüntülere sahne oldu. Etkinlikler kapsamında kortej yürüyüşü, halk oyunu gösterileri ve yerleşik yabancıların katıldığı Türk yemekleri yarışması düzenlendi.

Etkinlikler, 24 Mayıs 2022 tarihinde Fethiye Sahil Bandı’ndaki Özgecan Anıtı’ndan kortej yürüyüşü ile başladı. Yürüyüşe oyuncu Kadir Çöpdemir, yazar ve aşçı eğitmeni Asuman Kerkez, Fethiye Kaymakamı Alper Balcı, Fethiye Turizm Danışma Bürosu Müdürü Saffet Dündar, FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı, Başkan yardımcıları Mete Ay, Kemal Hıra, Yönetim Kurulu üyeleri Halil İbrahim Öztürk, Şevket Süreyya Gürol, Ramazan Dim ve Emre Başaran ile çok sayıda vatandaş katıldı. Fethiye Belediye Bandosu eşliğinde gerçekleştirilen yürüyüşe denizden tur tekneleri, karadan da safari araçları kornalarla destek verdi. Yürüyüşün ardından alkışlar eşliğinde Beşkaza Meydanı’na gelen katılımcılar halk oyunu gösterilerini izledi.

Gösterinin ardından Kadir Çöpdemir ve Asuman Kerkez’in sunumuyla yerleşik yabancılar Türk yemekleri yarışması düzenlendi. Fethiye’de yaşayan İran ve İngiliz uyruklu yerleşik yabancıların katıldığı yarışmada Kaymakam Balcı ve Başkan Çıralı’nın da yer aldığı jüri yemekleri oyladı. 10’ar puan verilen tüm yarışmacılara dünyaca ünlü yamaç paraşütü merkezi Babadağ’dan ücretsiz yamaç paraşütü uçuşu hediye edildi. Çok sayıda turist, renkli görüntülere sahne olan etkinliği cep telefonlarıyla görüntüledi.

Türk mutfağının eşsiz lezzetlerinin dünyaya tanıtılması amacıyla gerçekleştirilen etkinliklerin Fethiye ayağına, Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) olarak katkıda bulunduklarını anlatan Başkan Çıralı, Türk yemeklerinin özelliklere yabancı turistlerin ilgisine ve becerisine sunulmasından büyük memnuniyet duyduklarını söyledi. Gastronomi etkinliklerine FTSO olarak sürekli katkıda bulunduklarının altını çizen Başkan Çıralı, binlerce yıllık Türk yemek kültürünü canlı tutarak tüm dünyaya tanıtmak için çalışmaya devam etmeleri gerektiğini belirtti. Etkinliklere gösterdiği özenden dolayı Fethiye Kaymakamı Alper Balcı’ya teşekkür eden Başkan Çıralı, yamaç paraşütü ödülü kazanan yarışmacıları da tebrik etti.

 

Haber Galerisi
Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) internet sitesinde, çerezler kullanılarak kişisel verileriniz işlenmektedir. Kesinlikle gerekli çerezler, web sitemizin çalışması amacıyla kullanılmaktadır. Kesinlikle gerekli olmayanlar ise, açık rıza vermeniz halinde sitemizin daha iyi hizmet edebilmesi ve kişiselleştirme (gizlilik tercihiniz hariç olmak üzere diğer tercihlerinizin siteye tekrar girdiğinizde hatırlanmasını sağlamak) amaçlarıyla sınırlı olarak kullanılacaktır. Çerez tercihlerinizi panel vasıtasıyla yönetebilirsiniz. Çerezlerle ilgili detaylı bilgi için web site gizlilik ve çerez politikasını , web sitemizi ziyaret etmeniz halinde işlenecek kişisel verileriniz için ise web sitesi aydınlatma metnimizi inceleyebilirsiniz.