FETHİYE, EMITT FUARINA TAM KADRO KATILDI - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

FETHİYE, EMITT FUARINA TAM KADRO KATILDI

Haber Tarihi: 30.01.2020

Fethiye, dünyanın en büyük 4 turizm fuarından biri olan Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı EMITT’e,  Kaymakamlığından Belediyesine sivil toplum kuruluşlarından işletmecilerine kadar birlik ve beraberlik içinde katılım sağlıyor.

Türkiye’nin turistik değerlerinin tanıtılması, turizmin çeşitlendirilmesi ve sektörün hareketlendirilmesinde önemli rolü olan EMITT fuarı 30 Ocak Perşembe günü ziyaretçilerine kapılarını açtı. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'un açılışını yaptığı 24’üncü EMITT fuarında Fethiye de yerini aldı. Fethiye’yi temsilen fuara Fethiye Kaymakamı Muzaffer Şahiner, Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca’nın yanı sıra sivil toplum kuruluşları Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO), İMEAK Deniz Ticaret Odası Fethiye Şubesi, Fethiye Esnaf ve Sanatkarlar Odası (FESO), Fethiye Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi, TÜRSAB Batı Akdeniz BTK, Fethiye Otelciler Birliği (FETOB), Çalış Turizm ve Tanıtma Derneği (ÇALIŞ-DER), Ölüdeniz Turizm Geliştirme Kooperatifi, Dalamanı Havalimanı YDA katıldı. Ulusal ve uluslararası düzeyde 60.000’in üzerinde yoğun bir katılımcıyla gerçekleştirilen fuarda Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu da tam kadro yer alırken, Fethiye’nin tanıtımı en etkili şekilde yapılıyor.

Çıralı: ”Birlikte çalışarak başarıyı hedefliyoruz”

Fethiye’nin tüm kurum ve kuruluşlarıyla birlik ve beraberlik içinde EMITT’te katılmasının önemini vurgulayan Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı, “Birleşmek başlangıçtır, birliği sürdürmek gelişmedir, birlikte çalışmak ise başarıdır. Fethiye’nin tüm kam olarak biz de tüm kurum ve kuruluşlarımızla birlikte dayanışma içinde çalışıyoruz” dedi. Çıralı şöyle devam etti:

“Bu dayanışma ruhuyla EMITT’te de Fethiye’nin tanıtımı için yerimizi aldık. Bu birlik ve beraberliğe öncülük yapan başta Fethiye Kaymakamımız Muzaffer Şahiner ve Fethiye Belediye Başkanımız Alim Karaca olmak üzere, Fethiye Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Soydemir, İMEAK Deniz Ticaret Odası Fethiye Şubesi Başkanı Şaban Arıkan, Fethiye Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı İsmail Başoğlu, TÜRSAB Batı Akdeniz BTK Başkanı Özgen Uysal, Fethiye Otelciler Birliği Başkanı Bülent Uysal, Çalış Turizm ve Tanıtma Derneği Başkanı aynı zamanda Yönetim Kurulu Başkan Yardımcımız Mete Ay, Ölüdeniz Turizm Geliştirme Kooperatifi Başkanı Mümtaz Kökten ve Turizm Konseyi üyesi YDA Dalamanı Havalimanı İş Geliştirme Direktörü Orçun Songur'a Fethiyemiz adına teşekkürlerimi sunuyorum.

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nın sekretaryasını ve ev sahipliğini yaptığı Fethiye Turizm Konseyi olarak, 4 gün sürecek 24’üncü EMITT Fuarı’nda bölgemizin tanıtımını en iyi şekilde yapmak için hazırlandık. Belediyemizin katkılarıyla hazırlanan Fethiye standında dünyanın 4 bir yanından gelen katılımcılara bölgemizi tüm değerleriyle en iyi şekilde tanıtıyoruz. Bu noktada Büyükşehir Belediyemizin desteği de bize güç veriyor. Ortak hedefimiz gerek yasal düzenlemeler gerekse Thomas Cook’un iflasıyla olumsuzluklarla kapattığımız 2019 yılının da yaralarını saracak şekilde 2020 sezonunun tüm paydaşlarımız açısından verimli ve bol kazançlı olması.”

Çıralı, 2020 yılının ilk fuarı olan ve 15-19 Ocak 2020 tarihleri arasında Hollanda‘da gerçekleştirilen Utrecht Fuarı’nda da Fethiye’nin yoğun ilgi gördüğünü hatırlatarak, “Utrech Fuarı 2020 yılında Fethiye’nin uluslararası alanda tanıtımı açısından önemli bir başlangıç oldu. Şimdi EMITT fuarındayız. Turizm konseyi paydaşları olarak uluslararası düzeydeki tanıtım çalışmalarımız Berlin, Moskova, Londra fuarları ile etkili şekilde devam edecek. Dayanışma içinde emeğimizin karşılığını bu fuarlarda yapılacak verimli bağlantılarla alacağımıza inanıyorum” diye konuştu.

Fethiye 24’üncü EMITT Fuarı’nda stantta yer alan Fethiye ve Babadağ tanıtım broşürlerinin yanı sıra üzerinde Fethiye’nin güzelliklerini yansıtan kültür haritası, kitap ayraçları, magnet ve adaçayı, defne sabun gibi klasik tanıtım metaryellerinin dışında 3 boyutlu yamaç paraşütü simülasyonu ile ziyaretçilere tanıtılıyor. Simülasyon Babadağ’dan Ölüdeniz’e uzanan heyecanı katılımcılara 3 boyutlu olarak yaşatıyor.