FETHİYE İŞLETME FAKÜLTESİ İNŞAAT KOMİSYONU TOPLANTISI - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

FETHİYE İŞLETME FAKÜLTESİ İNŞAAT KOMİSYONU TOPLANTISI

Haber Tarihi: 24.08.2016

Fethiye İşletme Fakültesi inşaatı Fethiye Ticaret ve Sanayi Odasının desteği ile devam ediyor. Oda Meclisi tarafından Nisan ayında yapılan 500 bin TL lik katkı Fethiye İşletme Fakültesinin elektrik ve mekanik işleri için harcanacak.

Fethiye’ye Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’ne bağlı 4 yıllık fakülte kazandırılması konusunda Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nın çalışmaları devam ediyor. Fethiye Ticaret ve Sanayi Odasının önderliğinde kurulan Fethiye Yüksek Öğretim Kurumları Yaptırma ve Yaşatma Derneği tarafından Fethiye İşletme Fakültesi’nin B Blok inşaatının 2 milyon TL. tutarındaki kaba inşaatı tamamlandı.

Fethiye İşletme Fakültesi’nin B Blok inşaatının kaba inşaatının ardından binanın tamamlanmasına yönelik oda meclisi tarafından geçtiğimiz Nisan ayında alınan kararla bina inşaatında kullanılmak üzere 500 bin TL lik katkı fakülte binalarının elektrik ve mekanik işleri için harcanacak.

Oda tarafından verilen 500 bin TL.’lik katkının kullanımına yönelik Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi ile Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası arasında 24 Ağustos 2016 tarihinde işbirliği protokolü imzalandı.

500 bin TL.’nin kullanımına yönelik Yönetim Kurulu Başkanı Akif Arıcan, Oda Meclis Üyesi Metin Sevinç, İnşaat Mühendisleri Odası Fethiye Temsilcisi Levent Çimen, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanı Bayram Bozyiğit,  Etüd ve Proje Şube Müdürü Osman Erol İnci’den oluşan İnşaat Komisyonu  ilk toplantısını 24 Ağustos 2016 tarihinde yaptı.

Toplantıda bina inşaatının elektrik ve mekanik işleri için hazırlanan şartname doğrultusunda işin ihale edilmesine karar verildi. Eylül ayı içinde yapılması planlanan ihalenin ardından bina inşaatına hızla devam edilmesi bekleniyor.

4 bloktan oluşan Fethiye İşletme Fakültesinin her bir bloğunun maliyeti yaklaşık 4 milyon TL. tutarında. B Blok inşaatı için Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nın desteği  geçen yıl verdiği 250 bin TL. ile 750 bin TL. oldu.   B Blok inşaatının tamamlanması için yaklaşık 1 milyon TL.’ye daha ihtiyaç duyulmakta. Bu konuda Fethiye’deki diğer meslek kuruluşlarının ve derneğin çalışmaları ile İşletme Fakülte’nin tamamlanması öngörülmektedir.