Fethiye ITB Berlin Fuarı` nda - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

Fethiye ITB Berlin Fuarı` nda

Haber Tarihi: 11.03.2010

Türkiye’nin “Partner Ülke” olarak katıldığı Almanya’nın Berlin Şehrinde 10–14 Mart 2010 tarihleri arasında düzenlenen ITB Berlin Turizm Fuarında ilçemiz Fethiye-Ölüdeniz-Çalış-Göcek destinasyonlarıyla temsil edilmektedir.

İlk olarak 1966 yılında 580 m2 lik alanda kurulan ITB Berlin Turizm Fuarı bugün 160.000 m2 lik alanı kapsamaktadır. Fuara Ülkemiz dışında, diğer Avrupa Ülkeleri, Uzakdoğu Ülkeleri, Afrika, Orta ve Ön Asya Ülkeleri, Güney Amerika, Orta Amerika, Kuzey Amerika, Avustralya, Yeni Zelanda Ülkeleri de katılım sağlamaktadır.

Türkiye 2010 yılında 44. sü düzenlenen ITB Berlin Turizm Fuarı’na “Partner Ülke” olarak katıldığından 3000 m2 lik geniş bir alanda tanıtılmaktadır. Alman turistler tarafından sevilen tatil ülkesi Türkiye 1968 yılından beri ITB Berlin’e iştirak etmektedir. 2010 yılında fuara 185 ülkeden yaklaşık 11500 katılımcı iştirak etmiştir.

Ziyaretçi sayısının 300 000 civarında olması beklenen fuarda Fethiye’nin tüm değerlerini tanıtan broşür, CD, çanta, takvim gibi materyallerin yer aldığı standı yoğun ilgi görmektedir.

Kültür ve Turizm Bakanımız Sayın Ertuğrul GÜNAY da standımıza iştirak edip temsilcilerimizden Fethiye hakkında bilgi almıştır.

Söz konusu Turizm Fuarına olan yoğun ilginin 2010 Yılı Turizm Sezonunda Fethiye’ye büyük katkı sağlayacağı gözlemlenmektedir. Acente temsilcileri de Fethiye’ye gelen turist sayısında 2010 yılında %10’luk bir artış olduğunu belirtmiştir.