FETHİYE, İZMİR TURİZM FUARINDA TANITILDI - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

FETHİYE, İZMİR TURİZM FUARINDA TANITILDI

Haber Tarihi: 09.12.2014

Turizm sektörünün en önemli fuarı olan Travel Turkey, 8'inci kez 4-7 Aralık tarihlerinde İzmir'de gerçekleştirildi. Fuara katılım 30 ülke ile rekor düzeyde gerçekleşti. Fethiye, bu fuara Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası, TÜRSAB, Çalış Tanıtım Derneği, Ölüdeniz Turizm Geliştirme Kooperatifi, Fethiye Esnaf Odası, Lokman Hekim Esnaf Hastanesi, FETOB ve Fethiye Belediyesinin katkılarıyla hazırlanan stantla katıldı.

Fethiye standını ilk gün Muğla Valisi Amir Çiçek ve Eşleri ziyaret etti. Fuarın ilk günü akşam Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Hilton Otel’de verilen yemeğe katılım gerçekleştirildi.

Fuarın ikinci gününde Fethiye’de iş dünyasının sevilen siması Nihat Özçakıcı’nın oğlu Bolçova Kaymakamı Süleyman Özçakıcı ziyarette bulundu. Özçakıcı, dünyanın gezmeye başladığını söyledi ve fuarların önemini vurguladı. Kaymakam Özçakıcı, “Fethiye’yi görmesem eksik hissederdim” dedi.

Fuarın 3. Gününe Fethiye basını da katıldı. Fethiye Gazeteciler Derneği Başkanı Osman Baykuş ve Sıdıka Kölemen basın çalışanları ile birlikte fuara katıldı.

Fethiye’de turizmin gelişmesi için büyük çaba sarfeden rahmetli Can Gürbüz’ün eşi Ayşen Gürbüz de Fethiye standını ziyaret edenler arasındaydı. Ayşen Gürbüz, anlattıklarıyla herkesi geçmişe götürdü. Duygulu anlar yaşattı.

Partner ülke İtalya, Vize kolaylığı sözü vererek, Milano'da yapılacak EXPO'ya davet etti. TURSAB Başkanı Başaran Ulusoy, Avrupa ülkelerinden Türkiye'ye vizeyi kaldırmasını isteyerek, Bizi kazanın, biz iyi bir müşteriyiz. Bize zorluk çıkarmayın, duvarları kaldırın, gün gelir biz size Vize koyarız dedi.

İzmir'de 7 Aralık'a kadar açık kalacak olan Turizm Fuarı, açıldı. Fuara, 900'dan fazla yerli, yabancı katılımcı ve 30 ülkenin turizm profesyonelini İzmir'de buluşturdu. Partner ilin Adıyaman, partner ülkenin İtalya olduğu fuarda Gambia Turizm Bakanı Benjamin Adam Roberts, İzmir Valisi Mustafa Toprak, Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Kültür ve Turizm eski Bakanı, İzmir Bağımsız Milletvekili Ertuğrul Günay, İzmir Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş, Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (Türsab) Başkanı Başaran Ulusoy, İtalya Büyükelçiliği Ekonomi ve Ticaret Ofisi Müdür Yardımcısı Filippo Manara ile çok sayıda sektör temsilcisi katıldı. Törende Adıyaman yöresinin folklor gösterisi sundu.