FETHİYE LEZZETİNDEN SÜRDÜRÜLEBİLİR DENİZ TURİZMİNE - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

FETHİYE LEZZETİNDEN SÜRDÜRÜLEBİLİR DENİZ TURİZMİNE

Haber Tarihi: 15.10.2014

Turizm sektörünce desteklenen "Fethiye Lezzeti" projesini başlatan The Travel Foundation (Seyahat Vakfı) temsilcileri FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Akif Arıcan'ı ziyaret ederek sürdürülebilir deniz turizminin gelişmesi için yapılacak çalışmalara destek istediler.

Arıcan, FTSO olarak deniz temizliğine gereken önemin verilmesini her fırsatta dile getirdiklerini belirterek Seyahat Vakfının çalışmalarına gereken desteği seve seve vereceklerini söyledi.

15 Ekim  Çarşamba günü  FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Akif Arıcan’ı makamında ziyaret eden İngiltere’de Kurulan The Travel Foundation  (Seyahat Vakfı) Genel Müdürlüğü Fethiye Bölge Müdürü Naomi Mcclure, Pazarlama Sorumlusu Vicky Erdoğan ve Proje Koordinatörü Şemsi Toprak Fethiye'de sürdürülebilir turizm konusunda yapmayı düşündükleri projeler hakkında bilgi vererek destek istediler.

Konuşmasına FTSO tarafından da desteklenen "Fethiye Lezzeti" projesi konusunda bilgi vererek başlayan Proje Koordinatörü Şemsi Toprak yaptığı açıklamada “Fethiye’de 4 yıldan beri bir “Fethiye Lezzeti” adında bir proje yürütüyoruz.  Bu tarım ve turizm işbirliği projesidir. Proje çok başarılı gitmektedir. Seyahat Vakfı buna devam etmek için karar aldı. Bunun yanında aynı zamanda Fethiye’de sürdürülebilir turizm alanında farklı projelerde yapmak istiyoruz. Bu nedenle FTSO Yönetim Kurulu Başkanımızı ziyaret ettik. Fethiye Ticaret ve Sanayi Odasında bu konularda gelecekte neler yapabiliriz konusunu görüştük. İlk başta sürdürülebilir deniz turizmiyle ilgili bir grup oluşturmayı planlıyoruz. Fethiye’nin sürdürülebilir deniz turizmine bakışını ve neler yapılması gerektiğini anlatan bir grup ve aktivitelerin oluşturulmasını hedefliyoruz. Başkanımızda teşekkür ediyoruz bu konularda bize destek vereceğini söyledi. İnşallah gelecekte de sürdürülebilir turizm alalında Fethiye’de birçok yenilikte hep beraber çalışma imkânı bulacağız” dedi.

FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Akif Arıcan “Sürdürülebilir deniz turizmini ve Fethiye’nin diğer konuları hakkında karşılıklı görüş alışverişinde bulunduk. Sorunların çözümü noktasında birlikte hareketin önemini hepimiz biliyoruz. Bu anlamda sorunlar hakkında görüşüp birlikte daha çok çalışmamız gerektiğini ve ileriye dönük bir araya gelerek birçok konu hakkında birlikte çalışabileceğimizi dile getirdik. Bizim amacımızda bölgemizdeki sorunların çözümü, turizminin gelişmesi, deniz turizminin daha sürdürülebilir hale gelmesidir. Bu konularda her fırsatta dikkat çektik, çözümü için çaba sarf ettik, etmeye de devam edeceğiz.  İnşallah her gecen gün bölgemiz daha iyi konuma gelecektir" dedi.

Seyahat Vakfı tarafından 4 yıldır başarıyla yürütülen "Fethiye Lezzeti" projesine, turizm sektörü tarafından verilen destek artarak devam ediyor.