FETHİYE MESLEK KURULUŞLARI GÜÇBİRLİĞİ KRUVAZİYER LİMANI İÇİN BİRARAYA GELDİ - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

FETHİYE MESLEK KURULUŞLARI GÜÇBİRLİĞİ KRUVAZİYER LİMANI İÇİN BİRARAYA GELDİ

Haber Tarihi: 04.07.2014

Her ayın ilk Perşembe günü düzenli olarak yapılan Fethiye Meslek Kuruluşları Güçbirliği, temmuz ayı toplantısında Fethiye Kruvaziyer Liman çalışması sonuç raporu hakkında bilgi verilmesi ve Fethiye’de kruvaziyer turizminin geliştirilmesi hususunda yapılacak yol haritasının belirlenmesi konusunu görüştü.

Güçbirliği üyeleri raporun incelenmesinin ardından kruvaziyer turizminin geliştirilmesi için eylem planı belirlenmesi amacıyla 16 Temmuz tarihinde ikinci toplantısını yapacak.

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Akif Arıcan’ın görev süresi dolması nedeniyle toplantı; Dönem Başkanlığına seçilen Deniz Ticaret Odası Fethiye Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Şaban Arıkan Başkanlığında yapıldı.

3 Temmuz Cuma Günü saat 16.00’da FTSO Likya salonunda yapılan toplantıda Dönem Başkanı Şaban Arıkan verimli bir 6 ay geçirilmesi dileğinin ardından toplantılarda alınan kararların takibinin çok önemli olduğuna dikkat çekti.

Fethiye Kruvaziyer Liman çalışması sonuç raporu hakkında söz alan FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Akif Arıcan, Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası tarafından Fethiye Kruvaziyer Limanı Fırsat Analizi projesinde yapılan çalışmalar hakkında bilgiler vererek “Akademisyenlerin yaptığı çalışmada Fethiye’de kruvaziyer turizminin başarıya ulaşacağı bilimsel olarak da ortaya kondu. Doğru bir proje ve Fethiye olarak bunun yapılabilmesi için çalışmalıyız. Projeyi Muğla Valimiz destekliyor. Sonuç raporunu valimize ve Büyükşehir Belediye Başkanımıza teslim edip, projenin yapılana kadar takipçisi olacağımızı dile getirmeliyiz. Sivil toplum örgütleri olarak bakanlıklar nezdinde girişimde bulunup izninin alınması için çalışmalıyız” dedi.

Deniz Ticaret Odası Başkanı Şaban Arıkan, yıllardır kruvaziyer turizmi için çalışma ve istek olduğunu belirterek bu konuda bilimsel olarak yapılan ilk çalışmanın Fethiye Kruvaziyer Limanı Fırsat Analizi projesi olduğuna dikkat çekti. Kruvaziyer limanı yapılması halinde Fethiye’nin İstanbul, Kuşadası’ndan sonra üçüncü liman olabileceğini belirten şaban Arıkan, devletin de bu çalışmaya sıcak baktığını söyledi. Projenin oldukça güzel bir çalışma olduğunu belirterek emeği geçenlere teşekkür ederek, kruvaziyer turizmini yapan şirket temsilcilerini Fethiye’ye davet edip onların fikrini de projeye ilave etmenin faydalı olacağını dile getirdi.

Fethiye Kruvaziyer Limanı Fırsat Analizi Projesinin sonuç raporunun incelenmesinin ardından 16 Temmuz tarihinde tekrar toplantı yapılması kararı alındı. Kruvaziyer liman izninin alınması için komite oluşturularak eylem planı yapılması görüşü, sonuç raporunun incelenmesinin ardından 16 Temmuz tarihinde yapılacak toplantıda karara bağlanacak.

FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Akif Arıcan, Fethiye Meslek Kuruluşları Güçbirliği’nin oluşturulmasının ardından 6 aydır yürüttüğü dönem Başkanlığını Deniz Ticaret Odası Başkanı Şaban Arıkan’a devretti.

Meslek Kuruluşları Güçbirliği’nde 6 ay süren dönem başkanlığı üye kurumlar arasında alfabetik sıraya göre belirleniyor. Her ayın ilk Perşembe günü yapılan Fethiye Meslek Kuruluşları Güçbirliği toplantıları Fethiye Ticaret ve Sanayi Odasının ev sahipliğinde yapılırken sekretaryası da yine Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası tarafından yürütülüyor.

Fethiye Kruvaziyer Liman Çalışması Sonuç Raporu