28 Ağustos 2014 Perşembe günü saat 15.00'da Deniz Ticaret Odası ev sahipliğinde "Fatih Anadolu Lisesi'nin Değirmenbaşı Mevkii’ne taşınması ve yerine yeni bir lisenin açılması konusu" hakkında Fethiye Meslek Kuruluşları Güçbirliği tarafından ortak basın açıklaması gerçekleştirildi.
Basın açıklamasında Fethiye Meslek Kuruluşları Güçbirliği temsilcilerinden dönem Başkanı ve Deniz Ticaret Odası Başkanı Şaban Arıkan, Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Akif Arıcan, Fethiye Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası Başkan Yardımcısı Rıza Aydın, Fethiye Sabit ve Seyyar Pazarlar Ve Manavlar Odası Başkanı Adem Hıra, İnşaat Mühendisleri Odası Fethiye Temsilciliğinden Levent Çimen, Mimarlar Odası Fethiye Temsilciliğinden Çiğdem Özen, Makine Mühendisleri Odası Fethiye Temsilciliğinden Hakan Yetiş ve Deniz Ticaret Odası Fethiye Şube Müdürü Bülent Telli katılmıştır.
Şaban Arıkan basın açıklamasında:
“Bizler Fethiye’deki odalar olarak birlikten kuvvet doğar anlayışı ile her ay bir araya gelerek Fethiye’nin sorunlarına ve ihtiyaçlarına yönelik görüş ve önerilerin ele alındığı toplantılar yapmaktayız. Hepinizin de bildiği gibi bu birlikteliğe Fethiye Meslek Kuruluşları Güç Birliği Platformu adını verdik. Fethiye'nin bir adım daha ileri gidebilmesi, ilçemizin sorunlarının asgari düzeye indirilmesi için yaptığımız toplantılar devam etmektedir. Ağustos ayındaki toplantımızda ise Fatih Anadolu Lisesi'nin Değirmenbaşı Mevkii’ne taşınması ve yerine yeni bir lisenin açılması konusunu tartıştık.
Fethiye Meslek Kuruluşları Güç Birliği olarak, Fethiye’ye Kız İmam Hatip Lisesi'nin yapılmasına karşı olmadığımız hususunun altını çizmek isteriz. Kız İmam Hatip Lisesi ihtiyacının da karşılanması gerekir. Ancak her geçen gün büyüyen ve nüfusu hızla artan Fethiye’de, ilçe merkezindeki ticari alan talebinin karşılanamaması, trafik yoğunluğu gibi sorunların bertaraf edilebilmesi için okulların şehir dışına taşınma projesi gündemde iken şehir merkezine yeni bir okul açılmasını bu bağlamda uygun bulmuyoruz.
Fatih Anadolu Lisesine ait alanın ilgili mevzuat ve yönetmelikler çerçevesinde eğitim dışında başka bir amaç için kullanılamıyor olması halinde kaynaklarımızın etkili ve verimli kullanılması adına 1.000 öğrenci kapasiteli Fatih Anadolu Lisesi'nin 160 öğrenci kapasiteli Kız İmam Hatip Lisesi yapılması, bizlerde Fethiye'deki okulların fiziki alan ihtiyaçlarının dikkate alınmadığı izlenimini yaratmaktadır.
Şöyle ki, ülkemizin önemli bir turizm kenti olan ilçemizin en temel sorunlarından birisi nitelikle ara elemandır. Bu anlamda turizm sektörünün nitelikli ara eleman ihtiyacını karşılamaya çalışan, her geçen yıl sektörün artan talebini fiziki imkanlarının yetersiz olması sebebiyle karşılayamaz hale gelen Turizm Otelcilik Okulumuz, Ticaret Lisesi ile birlikte son derece zor koşullarda eğitim verirken, 1000 öğrenci kapasiteli bir okulun fiziki alanının 160 öğrenci kapasitesi için kullanılması müsrif bir yaklaşımdır. Dileğimiz, orta vadede tüm Muğla bölgesinin ihtiyaçlarına yanıt verecek, çağın gereklerine uygun, mutfağı ve uygulama alanları ile modern bir turizm otelcilik okulunun Fethiye’ye yapılmasıdır. Velilerimiz ve öğrencilerimizin de bu okula talebi bu denli yüksek iken iş piyasasının ihtiyacı da orta iken bizler, Turizm Otelcilik Okulu’nun kısa vadede sorununun çözümü için Ticaret Lisesi’nin Fatih Anadolu Lisesi’nin olduğu alana taşınarak Turizm Otelcilik Okulu’nun rahatlatılmasının daha uygun olacağını değerlendirmekteyiz.
Eğer bu gerçekleştirilemez ise öğrenci yoğunluğu sebebiyle ikili eğitim yapan, sabahın 7’sinde derse başlayan Gazi ve Atatürk İlköğretim Okullarındaki minik yavrularımızın ikili eğitim ve kalabalık sınıf mevcudu sorununa çare üretilmesi için Fatih Anadolu Lisesi’nin yerine Gazi veya Atatürk İlköğretim Okulu’ndan birisinin taşınmasıdır.
Bu sorununun çözüm için yukarıda önceliklendirdiğimiz seçeneklerin değerlendirilmesini başta Fethiye Kaymakamlığımız ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüzden beklemekteyiz.
Fethiye kamuoyuna saygıyla sunarız. “ dedi.