FETHİYE MESLEK KURULUŞLARI PLAJLARIN İHALESİNE TEPKİLİ - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

FETHİYE MESLEK KURULUŞLARI PLAJLARIN İHALESİNE TEPKİLİ

Haber Tarihi: 05.06.2014

Fethiye Meslek Kuruluşları Güç Birliği Kumburnu plajının ihale edilmesine tepkili. Fethiye Meslek Kuruluşları Güç Birliği konu ile ilgili basın açıklaması yapma  kararı aldı.

05 Haziran 2014 Perşembe Günü Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası'nda bir araya gelen Fethiye Meslek Kuruluşları Güç Birliği üyeleri bölgemizdeki plajların dışarıdan gelen şirketlerce işletilmesinin yanlışlığını dile getirdiler.

Fethiye Meslek Kuruluşları Güç Birliği Güç Birliğince yapılan açıklama şöyle:

Kıymetli Basın Mensupları,

Saygıdeğer Fethiye Kamuoyu,

İlçemizin  en önemli turizm değerlerinden Ölüdeniz Kumburnu Plajının hızla ihale edilmesi  karşısında bu basın açıklamasını yapma gereği hasıl olmuştur.

Fethiye Meslek Kuruluşları Güçbirliği temsilcileri olarak  Fethiye’nin turizm değerlerinin Fethiye’nin kalkınması ve  refahı konusunda kullanılması gerektiğini değerlendirmekteyiz.

Fethiye’de 30 yıldan bu yana turizm yapılmaktadır. Turizm değerleri içerisinde en önemli varlığımız plajlarımızdır. Ne gariptir ki 30 yıldan bu yana bu plajlar ilçe dışındaki şirketler ve kuruluşlarca yönetilmekte ve işletilmektedir. Bu durum ilçe kamuoyunu yıllardan beri rahatsız etmektedir.

İlçe turizminin en önemli aktörlerinden olan yerel yönetimler başta olmak üzere bu plajlar yerel dinamiklerce yönetilmeli ve işletilmelidir. Çünkü yerelde buraları işletmek ve korumak konusunda yeterli bilgi birikimi ve koruma bilinci vardır.

Yerinden yönetimin ve yerel değerlerin öne çıktığı bir dünyada yereli ve yöre insanını kucaklamayan böylesi yaklaşımların   Fethiye kamuoyunca desteklenmeyeceğini vurgulamak isteriz.

Tüm Fethiye kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası                                              Fethiye Esnaf ve Sanat. Odası

Deniz Tic. Odası Fethiye Şb.                                                     Fethiye Serbest Muh.ve Mali Müş. Odası

Muğla Barosu Fethiye Tem.                                                      Mimarlar Odası Fethiye Şb.

Fethiye Sabit ve Seyyar Pazarlar                                            İnşaat Mühendisleri Odası

ve Manavlar Odası                                                                   Fethiye Temsilciliği

Harita Kadastro Mühendisleri Odası                                     Fethiye Şoförler ve Otom.

Fethiye Temsilciliği                                                                                  Odası