FETHİYE`NİN İL OLMASI ARTIK ÇOK ZOR - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

FETHİYE`NİN İL OLMASI ARTIK ÇOK ZOR

Haber Tarihi: 19.11.2012

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Akif Arıcan, 12 il ile birlikte Büyükşehir olan Muğla`da yeni dönemi değerlendirdi. Başkan Arıcan, "Muğla Büyükşehir olmuş. Bunun geri dönüşü yok. Fethiye neden il olmadı diyerek ah vah edeceğimiz dönem geçmiştir. Fethiye`nin il olması artık çok zor. Yeni ortaya çıkacak fırsatları ne kadar olumlu değerlendirebiliriz? Hedefimiz ve çabamız bu olmalıdır" dedi.

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Akif Arıcan her Çarşamba sabahı konuk olduğu Kanal F`de Dilek Taş`ın hazırlayıp sunduğu, `Yeni Bir Gün-Yine Bir Gün` adlı programda bu kez Büyükşehir olan Muğla`da, Seydikemer`i doğuran Fethiye`nin geleceğini değerlendirdi. Programda Taş`ın sorularını yanıtlayan Başkan Arıcan, "Ticari açıdan çok bir şey değişmeyecektir. Bizim Tarım, Turizm, Ticaret alanlarımız var. Tarım ağırlıklı olarak Kemer`de yapılacak ve konuşulacaktır. Bütün köyler artık Kemer İlçesi`nde işlerini takip edecektir. Trafik, bürokrasi ve saire konularında Fethiye`nin belki de yükü azalacaktır. Fethiye daha çok turizme odaklanacaktır" dedi.

"Ah vah edecek dönem geçmiştir"

Kamuoyunda Fethiye`nin iki ilçeye bölünmesi ve il yapılmaması ile ilgili büyük tepki ve yakınmalar olduğuna dikkat çeken FTSO Başkanı Akif Arıcan, "Fethiye neden il olmadı diyerek ah vah edeceğimiz dönem geçmiştir.Fethiye`nin il olması artık çok zor. Fethiye İlçesi ve Seydikemer İlçesi olacak. Belde belediyeleri kalkacaktır. Bunu değiştirecek güce sahip değiliz. Çok önemli bir yerde yaşıyoruz. Çok şanslıyız. Şimdi Büyükşehir olan Muğla`da, Seydikemer İlçesi`ni doğuran Fethiye`de yeni koşullardan azami ölçülerde ne kadar yararlanabiliriz? Bunun çabasını hep birlikte göstermeliyiz. Yeni koşullarda ne kadar çok proje üretebilirsek, Fethiye`nin sorunlarını taşıyacak ne kadar sağlam bir altyapı kurarsak, Büyükşehir Muğla`nın seçilecek oluşumlarına ne denli etkili ve yetkili isimler yerleştirebilirsek işimiz o denli kolay olacaktır. Muğla`nın en büyük ilçesi yine Fethiye`dir. Seydikemer ile ortak hareketler içerisinde olduğumuz takdirde önümüz açıktır. Birbirimize düşmenin anlamı olmayacaktır" diye konuştu.