FETHİYE’NİN YENİ GİRİŞİMCİLERİ SERTİFİKALARINI ALDI - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

FETHİYE’NİN YENİ GİRİŞİMCİLERİ SERTİFİKALARINI ALDI

Haber Tarihi: 13.05.2015

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası tarafından bu yıl Mart ayında düzenlenen KOGSEB Uygulamalı Girişimcilik Eğitimine katılan 30 kişi girişimcilik sertifikası almaya hak kazandı. Girişimciler sertifikalarını 13 Mayıs 2015 tarihinde FTSO Likya Salonunda yapılan törende aldı.

KOGSEB Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi Sertifika Törenine FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Akif Arıcan, Muğla KOSGEB Hizmet Merkezi Müdürü Gökhan Akaydın, KOSGEB desteği ile işletmesini açan Didem Dörtler ve sertifika almaya hak kazanan kişiler katıldı. Sertifika töreninin ardından Akif Arıcan tarafından Muğla KOSGEB Hizmet Merkezi Müdürü Gökhan Akaydın’ plaket verildi. FTSO tarafından 20 Kasım 2014 tarihinde düzenlenen ‘Fethiye’nin Yıldızları’ ödül törenine katılamadığından plaketini alamamıştı.

Her Aşamada Yanındayız

Sertifika töreninin açılış konuşmasını FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Akif Arıcan yaptı. Katılımcılara girişimcilik hayatlarında başarılar dileyen Arıcan, “Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası, mevcutta ticaretle uğraşan kişilerin

iş hayatındaki işlerini kolaylaştırmak için var. Bu kapsamda yaptığımız çalışmalardan biri de KOSGEB danışmanlık hizmeti vermektir. Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası, Fethiye bölgesinde KOSGEB danışmanlık hizmeti veren tek kurumdur. 2014 yılında KOSGEB temsilciliğimiz 153 kişiye danışmanlık hizmeti verdi.

Bunun yanında kurumumuzun bölge ekonomisine katkı sunma görevi de var. Bu görevimizi yerine getirmek için her yıl bir kez KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi düzenliyoruz. Bu eğitim hizmetini ücretsiz veriyoruz. Bu sene ki katılımcılarımız da sizler oldunuz. Eğitiminizi başarıyla tamamlayarak sertifika almaya hak kazandığınız için hepinizi tebrik ederim.

Açacağınız iş yerlerinin bölgemizin ekonomisine ve istihdamına katkı sağlamasını dilerim. İş yerlerinizi açtıktan sonra da odamız hizmetlerinden faydalanabilirsiniz.

Katılımınız için hepinize teşekkür eder bir kez daha girişimcilik hayatınızda başarılar dilerim.” ifadelerine yer verdi.

Törende konuşma yapan Muğla KOSGEB Hizmet Merkezi Müdürü Gökhan Akaydın da girişimcilere bundan sonraki süreçlerinde tavsiyelerde bulundu. Girişimciliğin yetenek, cesaret ve bilgiden oluştuğunu ifade eden Akaydın, buna hayal günü de ekleyerek girişimcilerden uzun soluklu işletmeler kurmalarını beklediklerini belirtti.

KOSGEB desteği ile işyeri açan Didem Dörtler de tecrübelerini girşimci adayları ile paylaştı. Didem Dörtler, girişimci adaylarına acele etmemeleri ve iş yapmayı düşündükleri alanda detaylı araştırma yapmaları tavsiyesinde bulundu.