Fethiye Meslek Kuruluşları Güç Birliği üyeleri 7 Haziran Cumartesi Günü Belceğiz Plajında bir araya gelerek Fethiye’nin doğal güzelliklerinin (Kumburnu, Belceğiz, Göcek Koyları, Çalış Plajı, Şat, Gemiler Koyu) gelirlerinin Fethiye’de kalmasını istediler.
Fethiye’nin doğal ve turistik alanlarından elde edilen gelirlerin kurulan vakıf ve şirketler aracılığıyla Fethiye dışına taşındığını belirten Meslek Kuruluşu Güçbirliği üyeleri, “Fethiye’nin turizm gelirlerinin Fethiye’nin kalkınması ve refahı için kullanılmasını istiyoruz” diyerek protokollerin ve ihalelerin iptal edilmesini istediler.
Belceğiz Plajında yapılan basın açıklamasının ardından Kumburnu kapı girişine kadar yürüyen Fethiye Meslek Kuruluşları Güç Birliği üyelerine Fethiye ve Ölüdeniz’den de çok sayıda işletmeci ve vatandaş katılarak destek verdi. Tepki eylemine “Beni Böyle Sev” adlı dizide oynayan sevilen sanatçı Yusuf Akgün kız arkadaşıyla katıldı.
Daha önce MELSA’nın (Muğla El Sanatları Sanayi ve Ticaret Ltd Şti) çalıştırdığı alanlar ile neredeyse bölgedeki tüm gelir getiren alanlar Muğla’nın Büyükşehir statüsüne geçmesinin ardından yerel seçim öncesi bir protokol ile Türkiye Çevre Koruma Vakfı ile Muğla Hizmet Vakfı tarafından alel acele kurulan MUÇEV Turizm Limited Şirketine geçti.
7 Haziran Cumartesi Günü saat 16.00’da Belceğiz Plajında bir araya gelen Fethiye Meslek Kuruluşları Güç Birliği üyeleri, Fethiye’nin Kumburnu, Belceğiz, Göcek Koyları, Çalış Plajı, Şat, Gemiler Koyu gibi doğal ve turistik alanlarından elde edilen gelirlerin kurulan vakıf ve şirketler aracılığıyla Fethiye dışına taşındığını belirterek “Fethiye’nin turizm gelirlerinin Fethiye’nin kalkınması ve refahı için kullanılmasını istiyoruz” derken protokollerin ve ihalelerin iptal edilmesini istediler.
Gerçekleştirilen eylemde ortak basın açıklamasını Fethiye Meslek Kuruluşları Güç Birliği adına Fethiye Baro Temsilciliğinden Avukat Tayfur Ülker okudu. Ülker “Fethiye’de 30 yıldan bu yana turizm yapılmaktadır. Turizm değerleri içerisinde en önemli varlığımız plajlarımızdır. Ne gariptir ki 30 yıldan bu yana bu plajlar ilçe dışındaki şirketler ve kuruluşlarca yönetilmekte ve işletilmektedir. Bu durum ilçe kamuoyunu yıllardan bu yana rahatsız etmektedir. İlçe turizminin en önemli aktörlerinden olan yerel yönetimler başta olmak üzere bu plajlar yerel dinamiklerce yönetilmeli ve işletilmelidir. Çünkü yerel de buraları işletmek ve korumak konusunda yeterli bilgi birikimi ve koruma bilinci vardır” diyerek “Yeniden yönetimin ve yerel değerlerin öne çıktığı bir dünyada yöre insanını kucaklamayan böylesi yaklaşımların Fethiye kamuoyunca desteklenmeyeceğini vurgulamak isteriz” dedi.
Fethiye Belediye Başkan Vekili Mete Atay da “Fethiye halkının bu tür eylemlerini destekliyoruz. Fethiye’nin öz kaynaklarının Fethiye sınırları içerisinde kalmasından yanayız. İlçemiz artık Büyükşehir yasasıyla sınırları büyüyen bir ilçe oldu. Doğal olarak da bir çok eksikleri ve sıkıntıları bulunmaktadır. Bu eksiklikleri gidermek için bu tür yerleri işletmeye ihtiyacımız var” diyerek işletmenin Fethiye Belediyesine tahsisini istedi.
Fethiye Meslek Kuruluşları Güç Birliği şu meslek kuruluşlarından oluşuyor; Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası, Fethiye Esnaf ve Sanatkarlar Odası, Fethiye Sabit ve Seyyar Pazarcılar ve Manavlar Odası, Fethiye Şoförler ve Otomobilciler Odası, Deniz Ticaret Odası Fethiye Şubesi, Fethiye Serbest Muh.ve Mali Müş. Odası, Muğla Barosu Fethiye Temsilciliği, Mimarlar Odası Fethiye Temsilciliği, İnşaat Mühendisleri Odası Fethiye Temsilciliği, Harita Kadastro Mühendisleri Odası Fethiye Temsilciliği, Makine Mühendisleri Odası Fethiye Temsilciliği ve ayrıca Fethiye Gazeteciler Derneği ve Fethiye Spor destek verdiler.