Fethiye –Seydikemer Güçbirliği Platformu koy ve kıyılarda artan yapılaşmayı görüştü - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

Haber Tarihi: 13.12.2023

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) ev sahipliğinde gerçekleştirilen Fethiye-Seydikemer Meslek Kuruluşları Güç Birliği Platformu, Fethiye-Göcek koylarındaki yapılaşma girişimleri ile Fethiye Körfezine yapılması gündeme gelen ve ÇED aşamasında olan kurvaziyer iskele projesi gündemleriyle toplandı.

FTSO Meğri Salonu’nda 13 Aralık 2023 Çarşamba günü Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya, FTSO Meclis Başkanı Kemal Hıra, Fethiye Esnaf ve Sanatkârlar Odası (FESO) Başkanı Mehmet Soydemir, İMEAK DTO Fethiye Şubesi Meclis Başkanı Onur Ugan, Başkan Yardımcısı Ali Kaçar, TÜRSAB Batı Akdeniz BTK Bölge Temsilciliği Başkanı Özgen Uysal, FTSO Yönetim Kurulu Üyesi ve Elektrik Mühendisleri Odası Fethiye Temsilcisi Veli Önver, Fethiye Ziraat Odası’ndan Gökçen Güven, Muğla Barosu Fethiye Temsilciliği Temsilci Yardımcıları Avukat Osman Mert Arıcan, Avukat Senem Çağla Çalımlı, TMMOB Şehir Plancıları Odası Muğla Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Biral Keski, İnşaat Mühendisleri Odası Fethiye Temsilcisi Hüseyin Kaya ile Engin Sedat Kayserili, Makina Mühendisleri Odası Fethiye Temsilciliğinden Enver Demirci, Mimarlar Odası Fethiye Temsilciliği Başkanı Mutlu Sergen Önver ve Çiğdem Özel ve FTSO Genel Sekreteri Ezgi Kullukçu katıldı.

Toplantıda Fethiye-Göcek koylarındaki yapılaşma girişimleri ile Fethiye Körfezine yapılması gündeme gelen ve ÇED aşamasında olan kurvaziyer iskele projesinin değerlendirildi. Platform üyeleri her iki konuyla ilgili kurumlarının görüşlerini dile getirdi. Toplantıda ÖÇK bölgesi olan Fethiye ve Göcek koyların ve kıyılarında son dönemde artan yapılaşmaya ilişkin Turizm Konseyi ile birlikte ortak kamuoyu açıklaması yapılması kararlaştırıldı.

Katılımcılar ayrıca, Fethiye Turizm Konseyi üyeleri ve tüm turizm paydaşları ile sivil toplum kuruluşlarının katılımıyla 19 Aralık 2023 tarihinde geniş katılımlı bir toplantıda, ÇED sürecine giren kurvaziyer iskelesi projesinin her yönüyle değerlendirilmesi konusunda görüş birliğine vardı.