FETHİYE–SEYDİKEMER MERMER SANAYİCİLERİ DERNEĞİ KURULDU - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

FETHİYE–SEYDİKEMER MERMER SANAYİCİLERİ DERNEĞİ KURULDU

Haber Tarihi: 06.07.2017

FTSO tarafından girişimleri 2008 yılında başlatılan Organize Sanayi Bölgesi çalışmalarında bir aşama daha geride kaldı. İhtisas OSB’nin kurulabilmesi için gereken meslek kuruluşu olarak Fethiye–Seydikemer Mermer Sanayicileri Derneği kuruldu.

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) tarafından yürütülen ve sonuçlandırılan Fethiye ve Seydikemer Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Fizibilite Etüdü projesi sonucunda bölgeye OSB kazandırılması ile ilgili büyük bir adım daha atıldı. İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nin kuruluşunu hızlandırmak amacıyla, daha önceki toplantılarda kararlaştıran Fethiye–Seydikemer Mermer Sanayicileri Derneği için gerekli imzalar atıldı. Sırada derneğin resmi kuruluşu için Kaymakamlığa başvuru yapılması kaldı.

Kurulması planlanan Mermer ve Doğaltaş İhtisas OSB’de yer almak için daha önceden yer talebinde bulunan mermer ve doğal taş sektörü işletmecileri ile yapılan toplantıda, dernek kurulması ile ilgili gerekli evraklar hazırlanıp imzalandı. Derneğin kuruluş toplantısında tüzük maddeleri tek tek incelendi. Gerekli düzleltmeler oybirliği ile yapıldı. Katılımcılar, Geçici Yönetim Kurulu’nu oluşturduktan sonra başvuru için gerekli imzaları atıp, süreci başvuru aşamasına getirdi.

Toplantının açılışı sırasında söz alan FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Akif Arıcan, bölgeye OSB kazandırılması için ellerinden geleni yapacaklarının sözünü verdi. FTSO Genel Sekreteri Füsun Şahin de, kurulacak olan bu dernek ile birlikte, bölge olarak OSB kurulma sürecinin çok daha nitelikli ve kuvvetli şekilde ilerleyeceğini kaydetti.