Fethiye-Seydikemer Meslek Kuruluşları Güç Birliği Platformunun Eylül ayı olağan toplantısı 28 Eylül Perşembe günü FTSO binası Meğri Salonunda yapıldı. Toplantıda ilk olarak Fethiye Üniversitesinin kurulması amacıyla düzenlenen “Fethiye’ye Üniversite Yakışır” imza kampanyasında gelinen aşama ve sonrasında yürütülecek olan çalışma görüşüldü. İkinci gündem maddesi olarak ise restorasyonu yarım kalan Telmessos Antik Tiyatronun durumu, Fethiye Kalesinin restore edilmesi görüşüldü. Tarihi eserlerin restorasyonu ile ilgili Müze Müdürlüğü adına toplantıya katılan Arkeolog Arzu T. Gölbaş’dan bilgi alındı.
Muğla Barosu Fethiye Temsilcisi Fatih Taşer’in dönem başkanlığında yapılan Platformun Eylül ayı toplantısına Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Akif Arıcan, Yardımcısı Günay Özütok, Mimarlar Odası Fethiye Temsilcisi Gökhan Güngör, Elektrik ve Elektronik Mühendisleri Odası Temsilcisi Sermet Ünel, TÜRSAB adına Yenal Yelken, Fethiye Ziraat Odası adına Adnan Koçar, İMEAK DTO Fethiye Şubesi Müdürü Bülent Telli, Platformun sekreteryasını yürüten FTSO Genel Sekreteri Füsun Şahin, FTSO Hukuk Müşaviri Av.Ezgi Kullukçu, FTSO Meclis Başkan Yardımcısı Ali Çelik, Çevre ve Şehir Plancı Ercan Çınaroğlu, katıldı. Fethiye İşletme Fakültesi Dekanı Prof.Dr.Erdoğan Gavcar, Fakülte Sekreteri Gürcan Kara, Müze Müdürlüğünde Arkeolog olarak görev yapan Arzu T.Gölbaş ise toplantıya davetli olarak katıldı.
Görüşler üniversitenin kurulması yönünde
Toplantıda ilk gündem maddesi olarak Fethiye Üniversitesinin kurulması görüşüldü. “Fethiye’ye Üniversite Yakışır” imza kampanyasında gelinen aşamanın değerlendirildi. Fethiye Üniversitesinin Ankara’da konuşulmaya başladığını belirten FTSO Başkanı Akif Arıcan, “Topladığımız imzaları ilgili kurumlara ve milletvekillerine iletelim. Konuşmalarda Fethiye’ye üniversite kurulmasının uygun olduğu yönünde görüşler duyuyorum” dedi.
Üniversite-sanayi iş birliği ekonomiye olumlu yansır
İmza kampanyasının devam edip etmemesi konusuna değinen Arıcan, “Diğer Odalar kampanyaya harcanacak ödenek için FTSO abi olarak üstlensin dediler ancak meclisimiz gerekli parayı ayırmadı.” diye konuştu. Fethiye’ye üniversite kurulmasını turizm, ticaret ve tarım şehri olmanın yanı sıra eğitim şehri de olmak için istediklerini belirten Akif Arıcan, üniversitenin bölgeye beyin gücü getireceğine, üniversite-sanayi iş birliğinin gelişmesi durumunda bölgen ekonomik olarak ciddi oranda gelişeceğine vurgu yaptı.
Öğrenci yurdu 2018 programında var
Fethiye Üniversitesinin kurulmasına ilişkin görüşlerini ifade eden Fethiye İşletme Fakültesi Dekanı Prof.Dr.Erdoğan Gavcar, Fethiye’de üniversitenin neden gerekli olduğunu açıkladı. Gavcar, “Her işimizi Muğla’dan hallediyoruz. Bir elektrik arızasında bile rektörlüğü bildirmemiz gerekiyor. Şu an 1500 öğrencimiz var. 2018 yılı programına alındı, kız ve erkek öğrenci yurdu yapılacak. Bunun bölgeye katkısı olur.” ifadelerine yer verdi.
Fethiye Üniversitesinin kurulması konusunda Milli Eğitim Bakanlığı ve bölge milletvekillerinden randevu alınarak bu talebin iletilmesi konusunda görüş birliğine varıldı. Platformun Ekim ayı toplantısında geniş katılımlı bir toplantı yapılarak Ankara’da yapılacak olan görüşmelere katılacak temsilciler belirlenecek.
Toplantıda bir diğer gündem maddesi olarak ise restorasyonu yarım kalan Telmessos Antik Tiyatrosunun, Fethiye Kalesinin ve Kaya Köydeki kiliselerin restorasyonu oldu. Konu ilişkin Fethiye Müze Müdürlüğünde görev yapan Arkeolog Arzu T.Gölbaş, platform üyelerine bilgi verdi. Konua ilişkin daha detaylı bilgi alınması amacıyla Muğla Valiliği ile görüşülmesi konusunda fikir birliğine varıldı.