FETHİYE- SEYDİKEMER MESLEK KURULUŞLARI GÜÇ BİRLİĞİ PLATFORMU KASIM AYI TOPLANTISI - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

Haber Tarihi: 29.11.2018

Fethiye-Seydikemer Meslek Kuruluşları Güç Birliği Platformu toplantısında, Muğla Büyükşehir Belediyesi’nden, Ölüdeniz yolunda trafik kazalarının yoğun olarak yaşandığı noktalarda kavşak düzenleme ve zemin tırtıklama çalışmaları yapılması talebini içeren yazı ele alınarak imzaya açıldı.

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nın sekretaryasını yürüttüğü ve 19 meslek kuruluşunun temsilcilerinin katılımıyla oluşturulan Fethiye-Seydikemer Meslek Kuruluşları Güç Birliği Platformu’nun Kasım ayı toplantısı 29 Kasım 2018 Perşembe günü FTSO Meğri Salonu’nda yapıldı. Dönem Başkanı TÜRSAB Batı Akdeniz BTK Başkanı Özgen Uysal’ın açılışını yaptığı toplantıya,  Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı, Fethiye Esnaf ve Sanatkarlar Odası İkinci Başkanı Veli Uysal, Fethiye Şoförler Odası Başkanı Şaban Taşar,  Şehir Plancıları Odası Fethiye Şubesi Temsilcisi Birol Keski ve Ercan Çınaroğlu, İMEAK Deniz Ticaret Odası Fethiye Şubesi Müdürü Bülent Telli, Makine Mühendisleri Odası Fethiye Şubesi’nden Ahmet Kasap, Mimarlar Odası Temsilcisi Gökhan Güngör, İnşaat Mühendisleri Odası Fethiye Şubesi Temsilcisi Levent Çimen, Şehir TÜRSAB Batı Akdeniz BTK’dan Salih Aykırı ve FTSO Genel Sekreter Vekili Av. Ezgi Kullukçu katıldı.

Toplantıda, Muğla Büyükşehir Belediyesi’nden, Ölüdeniz yolunda trafik kazalarının yoğun olarak yaşandığı noktalarda kavşak düzenleme ve zemin tırtıklama çalışması yapılması talebini içeren yazı görüşüldü. Dünyanın en önemli turizm merkezlerinden biri olan Ölüdeniz’in, son yıllarda trafik kazaları ile gündeme gelmeye başladığı vurgulanan ve platform üyesi meslek kuruluşlarının yetkililerinin imzasına açılan yazıda Türkiye İstatistik Kurumu’nun verilerine göre, 2017 yılında Muğla’da meydana gelen trafik kazalarının sayısı bir önceki yıla göre yüzde 3,50 artarak 15 bin 653 olduğuna dikkat çekilerek, meydana gelen trafik kazalarının yüzde 29’unun ölümlü-yaralanmalı trafik kazası olduğu belirtildi. Söz konusu ölümcül kazaların yaşandığı yerlerin başında da özellikle yağışla birlikte kayganlaşan Fethiye’yi Ölüdeniz’e bağlayan yolun geldiği kaydedilen yazıda, can ve mal kaybının önüne geçilmesi, trafik kazalarının en aza indirilebilmesi için Büyükşehir Belediyesi’nden sorumluluk sahası içinde yer alan Fethiye–Ölüdeniz yolu güzergâhında kavşak düzenleme ve zemin tırtıklama çalışmaları yapılması istendi. İmzalar tamamlandıktan sonra söz konusu yazı Muğla Büyükşehir Belediyesi’ne gönderilecek.

Toplantıda ayrıca Platformun Eylül ayı toplantısının gündeminde görüşülen Kaya Köy için Koruma Amaçlı Nazım İmar Planlarının ivedilikle hazırlanmasının zorunlu hale geldiği konusundaki görüşler ilgili ve yetkili makamlara ulaştırılmak üzere imzaya açıldı.