FETHİYE-SEYDİKEMER MESLEK KURULUŞLARI GÜÇ BİRLİĞİ PLATFORMU TOPLANTISI - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

FETHİYE-SEYDİKEMER MESLEK KURULUŞLARI GÜÇ BİRLİĞİ PLATFORMU TOPLANTISI

Haber Tarihi: 13.10.2016

Fethiye ve Seydikemer’in sorunlarını ele alarak kamuoyu oluşturan ve lobi faaliyetleri yürüten Fethiye-Seydikemer Meslek Kuruluşları Güç Birliği Platformunun Ekim ayı toplantısı Babadağ’da yapıldı. Fethiye’nin yaz aylarında yaşadığı elektrik kesintisi sorunu toplantıda görüşülerek Ankara’da yapılacak ziyaretlerle çözüm aranmasına karar verildi.

Babadağ Teleferik Projesinin izin işlemlerinin sona erdiğini ve ihale aşamasına gelindiğini kaydeden Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Akif Arıcan, projeye verdikleri destekten ötürü platform üyesi olan tüm meslek kuruluşlarına ve temsilcilerine teşekkür etti.

Fethiye-Seydikemer Meslek Kuruluşları Güç Birliği Platformunun Ekim ayı toplantısı Babadağ’da yapıldı. Fethiye Ticaret ve Sanayi Odasının ev sahipliğinde Babadağ 1700 metrede bulunan Zirve Restorantta yapılan toplantıya platform dönem başkanı Makine Müh. Odası Fethiye Temsilcisi Hakan Yetiş, Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Akif Arıcan ve Yardımcısı Günay Özütok, Fethiye SMMMO Başkanı Yaşar Bildirici, Şehir Plancıları Odası Muğla Şubesi temsilcisi Ercan Çınaroğlu, Elektrik Mühendisleri Odası adına Sermet Ünel, İnşaat Mühendisleri Odası Fethiye Temsilcisi Levent Çimen, Mimarlar Odası Fethiye Temsilcisi Gökhan Güngör, TÜRSAB BYK Adına Ertuğrul Gürkan ve Muğla Barosu Fethiye Temsilcisi Ali Bergamalı katıldı.

Fethiye’nin Elektrik Sorunu Ankara’ya Taşınacak

Toplantıda ele alınan ilk gündem maddesi yaz aylarında Fethiye’de yaşanan elektrik kesintisi sorunu oldu. Konuya ilişkin Çevre ve Şehir Plancı Ercan Çınaroğlu platform üyelerine bilgi verdi. Sorunun giderilebilmesi için trafo kurulması gerektiğini ifade eden Çınaroğlu, Fethiye arazisinin çoğunluğunun Özel Çevre Koruma bölgesi olması, Aydem tarafından yapılacak olan yatırımın kamu yatırımı olmasına karşın bürokratlar tarafından özel yatırımmış gibi algılanması sebebiyle sorunun aşılamadığını kaydetti.

Platform üyeleri, Aydem tarafından yapılacak olan trafoların bir kamu yatırımı olduğu bu nedenle de önünün açılması gerektiği yolunda Ankara nezdinde görüşme yapma kararı aldı.

Antik Tiyatro İçin Çalışma Yapılacak

Platformun Ekim ayı toplantısının ikinci gündem maddesi ise restorasyonu duran Telmessos Antik Tiyatrosu idi. Konuya ilişkin araçtırma yapan Mimarlar Odası Fethiye Temsilcisi Gökhan Güngör,  yaptıkları araştırmaları platform üyeleri ile paylaştı. Telmessos Antik Tiyatrosunun İzmir Relöve ve Restorasyon Kurumu tarafından çalışmalarının yürütüldüğünü kaydeden Gökhan Güngör, Restorasyonu yürüten firmanın iflas etmesi sebebiyle İzmir Relöve ve Restorasyon Kurumu tarafından yeniden çalışma yapılacağını kaydetti. Platform üyeleri gerekli işlemlerin hızlandırılarak restorasyonun yeniden başlaması için gerekli kurumlarla platform adına yazışma yapılması konusunda fikir birliğine vardı.

Fethiye Yarımadasın da yaşanan çevre kirliliği de platformun gündeminde olan konular arasındaydı. Yarımadanın temizliği amacıyla Fethiye Ziraat Odası, Fethiye Orman İşletme Müdürlüğü ve Denetimli Serbestlik tarafından yürütülen temizlik projesine ilişkin Fethiye Ziraat Odası Başkanı Kenan Karayiğit bilgi verdi.

Fethiye Mimarisi Eğitimde Uzmanlaşma Sağlar

Platformun Temmuz ayı toplantısına Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Mansur Harmandar da katılmış ve bu toplantıda Mimarlar Odasının Fethiye Temsilciliğinin talebi ile Muğla’da kurulan ancak filiyata geçmeyen Mimarlık Fakültesinin Fethiye’ye taşınması da gündeme gelmiş idi. Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Mansur Harmandar da gerekçenin hazırlanması halinde bunun üniversite senatosu tarafından değerlendirilebileceğini kaydetmişti. Raktör Harmandar’ın bu sözleri üzerine Mimarlar Odasının Fethiye Temsilciliği tarafından Fethiye’ye bir mimarlık fakültesinin neden gerektiğini içeren çalışma hazırlandı. Çalışma toplantıda platform üyeleri ile paylaşıldı. Mimarlar Odasının Fethiye Temsilcisi Gökhan Güngör, Fethiye’de kurulacak olan mimarlık fakültesinin yeni yeni şehirleşen Seydikemer için çok önemli olacağını, böyle bir çalışmanın hem şehre hem de öğrencilere büyük katkı sağlayacağını ifade etti.

Bu bölgede Kaya Köy, Telmessos gibi çok sayıda antik kent bulunduğuna da dikkat çeken Gökhan Güngör, kurulacak olan Mimarlık Fakültesinin röleve ve restorasyon üzerine uzmanlaşmasının da mümkün olacağını kaydetti.

Arıcan’dan Platform Üye Temsilcilerine Teşekkür

Toplantı gündem maddelerinin ele alınmasının ardından Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Akif Arııcan, Babadağ Teleferik projesinin son durumu hakkında bilgi verdi. Projenin tüm bakanlık izinlerinin tamamlandığını ve ihale çalışmalarının hızla yapıldığını kaydeden Arıcan, 2017’ya kadar projenin ihalesini yapmayı hedeflediklerini kaydetti.

Babadağ Teleferik Projesinin bölge turizminin 12 aya yayılmasına katı sağlayacağını belirten Arıcan, Muğla’nın büyük yatırımlarından biri olduğunu kaydetti. Arıcan, “Projeyi biz yürüttük ancak Proje tüm Fethiye’nin tüm Muğla’nın projesi. Sizlere de bu projeye verdiğiniz destekten ötürü çok teşekkür ederiz” dedi.