FETHİYE SİVİL TOPLUM KURULUŞLARINDAN ORTAK AÇIKLAMA - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

FETHİYE SİVİL TOPLUM KURULUŞLARINDAN ORTAK AÇIKLAMA

Haber Tarihi: 11.03.2014

Fethiye'de bulunan sivil toplum kuruluşlarının oluşturduğu Meslek Kuruluşları Güçbirliğinden 11.03.2014 tarihinde Fethiye'de yaşanan olaylar hakkında ortak açıklama yapıldı.

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odasında yapılan ortak açıklamada Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası, Fethiye Esnaf ve Sanatkarlar Odası, Fethiye Pazarcılar Odası, Fethiye Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler  Odası, Fethiye Otomobilciler ve Şoförler Odası,Esnaf Kefalet Kooperatifi temsilcileri hazır bulundu.

Aşağıdaki açıklama metnini Fethiye SMMM Odası Başkanı Yaşar Bildirici okudu.

Fethiye'nin Değerli Halkına Duyuru,

Ülkemizin hiçbir yerinde yaşanmasını istemediğimiz provakatif olayların 09 Mart 2014 tarihinde ilçemizde meydana gelmesine üzülerek tanık olduk.  Bir dünya kenti olan Fethiye’mizin huzurunun bozulmasından tüm Fethiyeliler olarak son derece rahatsızız.

Kaymakamlığımızın ve Emniyet güçlerimizin yerinde müdahaleleri ile olaylar, büyümeden kontrol edilebilmişse de, dileğimiz sosyal medyada günler öncesinden örgütlenen bu  olayların meydana gelmeden önce geniş güvenlik tedbirlerinin alınması ve bu olayların demokratik yöntemlerle önlenmesidir.

Biz bugün burada tüm sivil toplum örgütleri olarak halkımızı yasalar çerçevesinde hareket etmeye davet ediyoruz. Her türlü görüş ve düşüncelerimizi demokratik hukuk devletine yakışır biçimde ancak yasal sınırlar ve koşullar çerçevesinde ifade etmekten yana olduğumuzu önemle belirtmek isteriz. Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerisinde yasalara uygun hareket etmeyen hiçbir hareketi desteklemiyoruz.

Ayrıca halkımızı bölmek, galeyana getirmek amacı ile her meydanda türeyen provokatörlere, yalan haber yapanlara karşı Fethiye halkını özellikle anne ve babaları yavrularımıza sahip çıkmaya   davet ediyoruz.

Sevgili Fethiye Halkı,

Başka "Fethiye" yok!

Bu ilçe bizim!

Dünya görüşümüz, hayata bakış açımız, dilimiz, dinimiz, ırkımız ne olursa olsun bu ilçe bizim ilçemiz. Bugün nefreti değil, sevgiyi konuşmalıyız, bugün öfkeden değil, uzlaşmadan yana tavır almalıyız, bugün kinden değil, kucaklaşmadan yana tercihimizi yapmalıyız. Eğer bir imaj bozulursa, bu topyekün ilçemizin, Fethiye'nin imajı olacaktır.

Burada bulunan tüm sivil toplum örgütleri temsilcileri olarak halkımızı sükûnete ve huzura davet ediyoruz. Unutmayalım ki, nedeni ne olursa olsun huzurumuzun bozulmasından zararı en fazla Fethiyeliler görecektir. Halkımızdan ve tüm kamuoyundan bu gerçeği dikkate almalarını ve huzur bozacak tüm eylemlere karşı duyarlı olmalarını rica ediyoruz.