Fethiye Sorunları Denizli`de Bakanlara Aktarıldı - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

Fethiye Sorunları Denizli`de Bakanlara Aktarıldı

Haber Tarihi: 17.02.2010

Fethiye Sorunları Denizli’ de Bakanlara Aktarıldı

Ekonomi Koordinasyon Kurulu 39. Toplantısı Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan başkanlığında 6 Bakanın katılımı ile Denizli’de yapıldı.

Denizli Anemon Otel`de yapılan toplantıya, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz, Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, Tarım Bakanı Mehdi Eker, ilgili Bakanlıkların Müsteşar ve Müsteşar Yardımcıları, Denizli Valisi Yavuz Erkmen, İzmir Valisi M. Cahit Kıraç, Aydın Valisi Hüseyin Avni Coş, Muğla Valisi Ahmet Altıparmak, Afyonkarahisar Valisi Haluk İmga, Manisa Valisi Celalettin Güvenç, Kütahya Valisi Şükrü Kocatepe, Uşak Valisi Özdemir Çakacak, Denizli Milletvekilleri Mehmet Yüksel, Mehmet Salih Erdoğan, Mithat Ekici ve katılımcı illerin bazı  Milletvekilleri, Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci ve katılımcı İllerin Belediye Başkanları, TOBB Başkan Yardımcısı Bülent Koşmaz, MÜSİAD Genel Başkan Yardımcısı Nuri Görenoğlu, TUSKON Yönetim Kurulu Başkanı Rızanur Meral, TÜMSİAD Genel Başkanı Hasan Sert, TYD Başkanı Turgut Gür, TÜRSAB ikinci Başkanı Talha Görgülü, ASKON Başkan Yardımcısı Sıtkı Abdullahoğlu, TÜRKONFED Başkan Yardımcısı Sıtkı Şükürer, TİM Başkan Yardımcısı Ali Nedim Güreli, TESEK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, TÜSİAD Sanayi Komisyonu Başkanı Ali Kibar ile katılımcı illerin oda başkanları katıldı.

İzmir, Aydın, Muğla, Afyonkarahisar, Kütahya, Uşak, Manisa ve Denizli`den Valiler, belediye başkanları, ticaret ve sanayi odaları, borsalar ve üniversite rektörlerinin bir araya toplandığı zirveye Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Akif Arıcan da katıldı.

Dalaman’ dan Londra ve Ankara’ ya Sefer Sorunu Bakanlara Aktarıldı

Zirve dönüşünde açıklama yapan Akif Arıcan, Ekonomi Koordinasyon Kurulu Toplantısı’ nın bölgemiz sorunlarının dile getirilmesi ve çözüme kavuşturulması açısından çok önemli bir fırsat niteliği taşıdığını belirterek, Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası tarafından uzun soluklu bir çalışma sonucu belirlenen ve öncelik  verilen sorunların bakanlara sözlü ve rapor şeklinde aktarıldığını ve bu fırsatı en iyi şekilde değerlendirdiklerini açıkladı.

Arıcan açıklamasında “  Yabancı mülklerinin bölgemizde giderek artması bunun yanında mevcut havalimanımızdan Avrupa’ ya direkt uçuşların olmasının hem bölge hem de ülke açısından önemli bir getiri sağlayacağını sözlü bir şekilde bakanlarımıza aktardık. Konuyla ilgili çözüm önerimizin yer aldığı raporumuzu yine bakanlarımıza ilettik. Yöresinde havaalanı olup da direkt olarak Ankara’ ya gidemeyen, karayoluyla dokuz saatte ulaşan ya da İstanbul üzerinden aktarma yaparak Ankara’ ya ulaşan başka bölgenin olmadığı kanaatindeyiz. Ankara’ ya direkt sefer koyulduğu takdirde bir kişi 1 saatte Ankara’ya ulaşacak, işlerini halledip aynı gün Dalaman’ a dönebilecek. Ayrıca bölgede yaşayan yabancıların çoğunluğunun İngiliz olduğunu düşünürsek direk Londra’ ya ulaşımın bölge ekonomisini canlandırıcı katkısı olduğu bilinmelidir. Bunun yanında özellikle turizm sektöründe faaliyet gösteren firmaların kış döneminde katılacakları fuarlar ya da çeşitli organizasyonlara ulaşımı kolaylaşacak. Bölgeye direkt uçuşların konulması halinde 70.000 kişilik nüfusa sahip Fethiye şehir merkezinde ticaretin hızla gelişmesi, ulusal ve uluslar arası markaların ticaret yapması yöremizi cazip hale getirecektir. “ dedi.

Arıcan” Bakkalımıza Sahip Çıkmaya Devam Ediyoruz”

Ülke genelinde sayıları yüz binleri aşan, emek ve sermayesini birleştirerek çalışan küçük ve orta ölçekli yerel marketlerin başta olmak üzere birçok sektörün, sayıları giderek artan hiper-grosmarketlerle rekabet edemeyerek kapanma noktasına geldiğini belirten Arıcan, gerçekleştirilen Ekonomi Koordinasyon Kurulu Toplantısı’ nda Büyük Mağazalar Yasa Tasarısının bir an önce yasalaşması gerektiği konusunu bir rapor halinde bakanlara sunduklarını açıkladı.

Arıcan “Sorunların Takipçisi Olacağız”

Zirve’ de ayrıca Türkiye Kalkınma Bankası teşviklerinden daha çok işletmenin yararlandırılması, her şey dahil sisteminin kontrolsüzlüğü ve ülkemizdeki işçi maliyetlerinin, SSK primlerinin ve vergi oranlarının yüksekliği konularında hazırladıkları raporları ve görüşleri de bakanlara ulaştırdıklarını belirten Arıcan, Ticaret ve Sanayi Odası olarak en önemli görevlerinin bölge sorunlarını devamlı gündemde tutarak çözüme kavuşturulması için ilgili makamları harekete geçirmek olduğunu vurguladı. Arıcan açıklamasında” Odamız bu misyonunu şimdiye kadar başarıyla gerçekleştirmektedir. Bölgemiz için önemli bir zirvede önemli sorunları duyarsız kalmayarak en üst makamlara ilettik. Bu sorunların çözüme kavuşturulmasındaki inancımız tam. Bugünden sonra da ilettiğimiz bu sorunların takipçisi olacağız.” dedi.