FETHİYE TAHİNİ ÜRETEN/PİYASAYA ARZ EDEN FİRMALARIN DİKKATİNE - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

FETHİYE TAHİNİ ÜRETEN/PİYASAYA ARZ EDEN FİRMALARIN DİKKATİNE

Haber Tarihi: 19.04.2021

Odamız tarafından yöresel ürünlerin markalaşma, tanıtım ve pazarlamasına önemli katkıda bulunacak Coğrafi İşaret tescil çalışmaları yürütülmektedir.

Fethiye ve Seydikemer’de yetişen yerli susamdan üretilen çifte kavrulmuş ‘Fethiye Tahini’ Odamızın çalışmaları sonucu Coğrafi İşaret alarak Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından Sınai Mülkiyet Kanunu kapsamında 06.05.2019 tarihinden itibaren korunmak üzere 23.03.2021 tarihinde tescil edilmiştir.

‘Coğrafi İşaret’ tescili ile Fethiye Tahini’nin yöresel usül ve yöntemlerle belirli standartlarda üretiminin sürdürülebilirliğinin sağlanması ve bu kapsamda üreticinin ve tüketicinin koruması amaçlanmaktadır.

Bölgemize has çifte kavrulmuş ‘Fethiye Tahini’, aynı zamanda Türkiye’nin coğrafi işaretli ilk alan tahini olma ünvanını taşımaktadır.

22 Nisan Perşembe günü saat 11:00’da Fethiye ve Seydikemer’de yetişen yerli susamdan üretilen çifte kavrulmuş ‘Fethiye Tahini’ üreten/piyasaya arz eden firmalar için Coğrafi İşaret kullanımı hakkında Odamızda bilgilendirme toplantısı gerçekleştirilecektir.

Önemle duyurulur.