Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası İş birliğinde THY-Ankara Kış Seferleri Başladı - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası İş birliğinde THY-Ankara Kış Seferleri Başladı

Haber Tarihi: 10.11.2011

Uzun yıllardır Dalaman-Ankara arasında kışın yapılmayan uçak seferleri bu yıl başlıyor.

Yazın gerçekleştirilen Dalaman-Ankara direkt uçuşları Dalaman Belediyesi, FTSO ve bölge milletvekilleri tarafından yapılan girişimler neticesinde kışın da devam edecek. Yetkililerinden alınan bilgiye göre Türk Hava Yolları’nın Ankara-Dalaman seferleri 3 Kasım 2011 tarihinden itibaren Anadolu Jet uçuşları olarak haftada 2 gün olmak üzere pazartesi ve perşembe günleri yapılacaktır. Konu hakkında FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Akif Arıcan şu açıklamalarda bulundu: “Söz konusu direkt uçuşlar bölgeye hareketlilik kazandıracaktır ve kışın da Ankara’ya ulaşım çok daha kısa sürede sağlanabilecektir. İlçe ekonomisine de katkı sağlayacak bu uçuşların kış boyunca devam edebilmesi için yeterli talebin olması gerekmektedir. Aksi halde seferleri düzenleyen firma açısından ekonomik olarak bu seferlerin devam etmesi zorlaşacaktır ve iptal edilecektir. Bu seferler ne kadar çok kullanılırsa, yeterli talep sağlanılırsa, uçuşlar daha sonraki kış dönemlerinde de devam edebilecektir” dedi.