FETHİYE TİCARET VE SANAYİ ODASI`NDAN BASIN AÇIKLAMASI - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

FETHİYE TİCARET VE SANAYİ ODASI`NDAN BASIN AÇIKLAMASI

Haber Tarihi: 05.06.2014

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Akif Arıcan tarafından bugün saat 16:00'da Ölüdeniz Kumburnu Plajının ihale edilmesi karşısında aşağıdaki basın açıklaması yapılmıştır.

Kıymetli Basın Mensupları,

Saygıdeğer Fethiye Kamuoyu,

İlçemizin  en önemli turizm değerlerinden Ölüdeniz Kumburnu Plajının hızla ihale edilmesi  karşısında bu basın açıklamasını yapma gereği hasıl olmuştur.

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası olarak  Fethiye’nin turizm değerlerinin Fethiye’nin kalkınması ve  refahı konusunda kullanılması gerektiğini her zaman ifade etmekteyiz. Bu konudaki tavrımızı Babadağ Teleferik projesi ile göstermiş olduğumuz, tüm Fethiye kamuoyunun bildiği bir gerçektir.

Fethiye’de 30 yıldan bu yana turizm yapılmaktadır. Turizm değerleri içerisinde en önemli varlığımız plajlarımızdır. Ne gariptir ki 30 yıldan bu yana bu plajlar ilçe dışındaki şirketler ve kuruluşlarca yönetilmekte ve işletilmektedir. Bu durum ilçe kamuoyunu yıllardan beri rahatsız etmektedir.

İlçe turizminin en önemli aktörlerinden olan yerel yönetimler başta olmak üzere bu plajlar yerel dinamiklerce yönetilmeli ve işletilmelidir. Çünkü yerelde buraları işletmek ve korumak konusunda yeterli bilgi birikimi ve koruma bilinci vardır.

Yerinden yönetimin ve yerel değerlerin öne çıktığı bir dünyada yereli ve yöre insanını kucaklamayan böylesi yaklaşımların   Fethiye kamuoyunca desteklenmeyeceğini vurgulamak isteriz.

Tüm Fethiye kamuoyuna saygıyla duyurulur.