FETHİYE TİCARET VE SANAYİ ODASINDA AKREDİTASYON DENETİMİ - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

FETHİYE TİCARET VE SANAYİ ODASINDA AKREDİTASYON DENETİMİ

Haber Tarihi: 24.09.2013

2010 yılında TOBB Akreditasyon sistemine standartlarını oluşturarak C sınıfından katılan Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası, üç yıl aradan sonra yapılan ilk denetimde Türk Loydu Vakfı tarafından atanan denetçi Orkun Kumral ve TOBB Kalite Eğitim Müdürü Halil Sait Güler'in gözlemciliğinde "Akreditasyon Standartları"  uygulamalarını gözden geçirdi.

23/09/2013 tarihinde sabah mesai saatlerinde başlayan denetim , standart kapsamındaki tüm kayıt ve belgelerin tek tek incelenmesi ile akşam saatlerine kadar sürdü.

Denetim sonucunda   açıklama yapan   denetçi Orkun Kumral puanlamayı hemen söyleyemeyeceğini fakat gördüğü belge düzeni ve iyi uygulama örnekleri ile FTSO'nun Türkiye'de gördüğü en iyi odalardan biri olduğunu gözlemlediğini anlattı. EFQM Mükemmellik Modeline başvurulmasının da  faydalı olacağını düşündüğünü çünkü Odanın çalışanlarının ve düzenininden gördüğü kadarı ile kalite sitemini özümsemiş, uygulayabilen bir yapı olduğunu söyledi.  TOBB Akreditasyon Sisteminde A,B.C sınıflandırmaları bulunduğunu Fethiye Ticaret Odasının gördüğü bir çok A odadan daha iyi bir işleyiş yapısına sahip olduğunu ve bu sistemde konumunu  A+ olarak adlandırabileceğini söyledi. TOBB Akreditasyon Sistemine göre bir Odadan beklenen tüm yükümlülükleri fazlası ile yerine getirdiğinin gördüğünü, üyeler için Dış Ticaret konusunda destekleyici faaliyetlerin artmasının yerinde olacağını söyledi.

Gözlemci olarak denetime katılan TOBB Kalite ve Eğitim Müdürü Halil Sait Güler FTSO'da çok iyi uygulama örnekleri gördüğünü ve bunların diğer odalarında yararlanması açısından paylaşılmasını Genel Sekreter Füsun Şahin'den rica etti.