``Fethiye Turizmde Nasıl Marka Olur?`` Konulu Toplantı Düzenlendi. - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

``Fethiye Turizmde Nasıl Marka Olur?`` Konulu Toplantı Düzenlendi.

Haber Tarihi: 05.07.2012

04.07.2012 tarihinde saat 15`te, Fethiye Ticaret Ve Sanayi Odası`nın Meğri Salonunda FETAB, FETAV, FETOB, HİSARDER, Esnaf ve Sanatkarlar Odası, Turizm Danışma Büro, Fethiye Belediyesi ve Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası`nın katılımıyla Fethiye`yi turizmde marka şehir yapmak üzere hangi çalışmaların yapılması gerektiğini görüşmek üzere bir toplantı düzenlendi.

FTSO tarafından düzenlenen toplantıda, 7-8 Mayıs 2010 yılında Lykia World Otel`de düzenlenen ``Fethiye Turizmde Nasıl Marka Olur?`` konferansının sonuçları ve konferansa katılanların oyuyla ortaya çıkan logo ve slogan hakkında bilgi verildi. Arama konferansı sırasında mutabakata vardıkları, katılımcıların ortak akıl yöntemiyle Fethiye turizminin sorunları hakkında istişarede bulunuldu. ortaya çıkan reklam - tanıtım, ürün çeşitliliği, yönetim, eğitim, çarpık kentleşme, ulaşım başlıkları daha detaylandırılarak katılımcılar bilgilendirildi.

FETOB Başkanı Yavuz Torunoğulları, projenin öneminden bahsederek ``bu proje bir yerden başlamalı``  şeklinde konuştu.  FETAV`dan Naci Dinçer ise, ``bizim asıl sorunumuzun bir yerden başlayamamak`` olduğunu belirtti. Marka şehirler hep simgeleriyle anılır. Fethiye`nin de bir simgeye ihtiyacı var. Nasıl bir Fethiye görmek istiyoruz, nasıl bir Fethiye yaratmak istiyoruz, bunun temasının da belirlenmesi gerektiği tartışıldı.

Bütün katılımcılar, turizm ile ilgili sorun odaklı toplantı yapıldığı ancak bu sorunların çözümüne ilişkin toplantılar yapılması gerektiği belirtildi.