FETHİYE ÜNİVERSİTESİNİN LOBİ FAALİYETLERİ BAŞLADI - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

FETHİYE ÜNİVERSİTESİNİN LOBİ FAALİYETLERİ BAŞLADI

Haber Tarihi: 20.10.2017

Çalışmalarını Fethiye Üniversitesi’nin kurulması yönünde yoğunlaştıran Fethiye-Seydikemer Meslek Kuruluşları Güç Birliği Platformu, toplanan imzalarla birlikte Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Mansur Harmandar’ı ziyaret etti. 22 bin imzanın bir örneğini Harmandar’a sunan Platform, Fethiye Üniversitesinin kurulması için destek istedi. Gerekli alt yapının hazır olduğunu belirten Harmandar, Ankara nezdinde yapılacak lobi çalışmalarına da katılabileceğini ifade etti.

Fethiye’de bulunan 3 fakültenin Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesinden ayrılarak Fethiye Üniversitesine dönüşmesi için “Fethiye’ye Üniversite Yakışır” sloganıyla imza kampanyası yürüten Fethiye-Seydikemer Meslek Kuruluşları Güç Birliği Platformu, 22 bin imza topladı. İmza kampanyasının ardından lobi faaliyetlerine başlayan Platform, ilk olarak Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Mansur Harmandar’ı ziyaret etti. 19 Ekim 2017 tarihinde yapılan ziyarete Fethiye Kaymakamı Muzaffer Şahiner, Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Akif Arıcan, Fethiye Ziraat Odası Başkanı Kenan Karayiğit, Fethiye Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Yaşar Taşar, Makine Mühendisleri Odası Fethiye Temsilcisi Hakan Yetiş, Elektrik-Elektronik Mühendisleri Odası Fethiye Temsilcisi Sermet Ünel katıldı.

Platform adına imza örneklerini Prof.Dr.Mansur Harmandar’a sunan FTSO Başkanı Akif Arıcan, “Artık kamuoyu olarak hep beraber Fethiye’ye üniversite kurulmasını istiyoruz. Bunun için 22 bin imza topladık. Bu konuda desteğinizi istiyoruz. Girişimlere önce sizden başladık. Seydikemer ve Fethiye’de bulunan 19 meslek kuruluşu adına Kaymakamımızla birlikte geldik. Kampüs alanımız da uygun. Bu konuyu sizin de desteğinizle Ankara’ya iletmek istiyoruz. Geçtiğimiz Mart ayında Ekonomi Bakanımız Sayın Nihat Zeybekci, Fethiye geldi. Bir toplantı yaptık. Kendilerine bir sunum yaptık. Bu sunumda Fethiye Üniversitesinin kurulması talebimizi ilettik. Oda bize “Fethiye’ye Üniversite Yakışır” dedi. Birçok bakanımızın da bunu uygun gördüğü mesajlarını aldık.”

Harmandar: “Fethiye’ye başından beri özel önem veriyoruz”

Fethiye’ye özel önem verdiklerini ifade eden Rektör Harmandar, “Fethiye-Seydikemer işbirliği güzel gidiyor. Birlikte olmak çok güzel bir şey. Biz rektörlük olarak elimizden geleni yaparız. Baştan beri Fethiye’ye özel bir önem verdik. Seydikemer’deki okulumuzun da ihalesini yaptık. En kısa zamanda son uçlandırmayı ve Seydikemer’de temel atmayı arzu ediyoruz. Kampüsümüz Fethiye’ye yakışır bir kampüs oldu. Fethiyemiz geleceği olan bir yer. O araziyi bulmak için çok uğraştık. Fethiye Üniversitesinin Kurulması konusunda Muğla Milletvekillerimiz ve Seydikemerli bakanımız Fatma Betül Kaya hanımefendiyi de ziyaret edebiliriz. İlçelerimiz büyük. İlçelerimizİN gelişimini ihmal etmemek lazım.”

Harmandar, Fethiye Kaymakamlığı görevine yeni başlayan Muzaffer Şahiner’e de bu ziyarete katıldığı ve çalışmaya destek verdiği için ayrıca teşekkür etti.