FETHİYE VE SEYDİKEMER TRAVEL TURKEY`DE TANITILDI - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

FETHİYE VE SEYDİKEMER TRAVEL TURKEY`DE TANITILDI

Haber Tarihi: 15.12.2015

9. Travel Turkey İzmir Turizm Fuarını değerlendiren Fethiye kurum ve kuruluş başkanları, yeni yapılan Fuar İzmir alanını başarılı buldu ve katkılarından ötürü İzmir Büyükşehir belediyesi ve TÜRSAB’a teşekkür etti.

Bu sene dokuzuncusu düzenlenen Travel Turkey İzmir Fuarı, bu yıl yeni yapılan Fuar İzmir fuar alanında düzenlendi. Fethiye ve Seydikemer'in de yer aldığı Travel Turkey İzmif ve Uluslararası Gastronomi Turizmi Kongresi, Fuar İzmir'de aynı anda açıldı.

31 ülkenin ve binin üzerinde katılımcının yer aldığı Travel Turkey İzmir Turizm Fuarına bu yıl ABD, Fas, Gana ilk kez katılırken; fuarın partner ülkesi bu yıl Kosova olurken partner şehri ise Adana oldu.

Fuarda Fethiye ile Seydikemer birlikte aynı stantta tanıtıldı. Fuarın B Holünde bulunan stant; Fethiye Kaymakamlığı, Fethiye Belediyesi, Seydikemer Belediyesi, Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası, Fethiye Esnaf ve Sanatkarlar Odası, TÜRSAB Batı Akdeniz Bölgesel Yürütme Kurulu, Ölüdeniz Turizm Geliştirme Kooperatifi, Fethiye Otelciler Birliği ve Çalış Turizm Tanıtma Derneğinin katkıları ile hazırlandı.

Fuarın ilk günü saat 15.00’da Fethiye standında kokteyl düzenlendi. Kokteyle Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık ve Seydikemer Kaymakamı Muammer Köken, FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Akif Arıcan ve Meclis Başkanı Osman Çıralı, GEKA Genel Sekreteri Süleyman Alata, Cerondon Hollanda Tur Operatör Firması yetkilileri ve Fethiye'den turizmciler katıldı. Fethiye-Seydikemer standını Fethiye’de iş dünyasının sevilen siması Nihat Özçakıcı’nın oğlu, Balçova Kaymakamı Süleyman Özçakıcı da ziyaret etti.Fethiye ve Seydikemer protokol üyeleri, kokteylin ardından Bodrum, Marmaris ve Güney Ege Kalkınma Ajansı stantlarını ziyaret etti.

Adaçayı yoğun ilgi gördü

Fethiye-Seydikemer standında davetlilere dağıtılan mandalina, FTSO tarafından yapılan adaçayı keseleri, Çalış Tanıtım Derneği’nin hazırladığı bileklikler, alternatif turizme ilişkin dokümanlar yoğun ilgi gördü.

Fuar İzmir’in ilk fuarı olan 9. İzmir Travel Turkey Turizm Fuarını değerlendiren Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi Selamettin Yılmaz, 2016 turizm sezonu gibi şartların kolay olmadığı bir sezon önce Travel Turkey gibi turizm fuarlarının önemini vurguladı.

FTSO fuarlara destek vermeye devam ediyor

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Akif Arıcan, yeni fuar alanının tasarımının iyi düşünülmüş olduğunu belirterek katkılarından ötürü İzmir Büyükşehir Belediyesine teşekkür etti. Zor bir turizm sezonu olacağı öngörülen 2016 sezonu öncesinde turizm fuarlarının daha da önem kazandığını belirten Arıcan, FTSO olarak bu konuda üyelerine gerekli desteği vereceklerini ifade etti. Fethiye’nin deniz-kum-güneş turizmi dışında da önemli bir spor ve kültür turizmi merkezi olduğunun altını çizen Arıcan, gelecek fuarlarda bu konulara ağırlık verilmesinin Fethiye turizmine fark katacağını söyledi.

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Osman Çıralı da bu yıl Babadağ’dan yapılan atlayış sayılarındaki artışa dikkat çekerek Fethiye’nin spor turizmi ile bölgesinde fark yaratacağını ifade etti.

Travel Turkey Turizm Fuarını İzmir’e kazandırdığı TÜRSAB Genel Başkanı Başaran Ulusoy’a teşekkür eden Selamettin Yılmaz, Fuar İzmir gibi örnek bir fuar alanını İzmir’e kazandırdığı için de İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’na teşekkür etti. Yılmaz, 9. Travel Turkey İzmir Turizm Fuarı için şu değerlendirmede bulundu: “Travel Turkey İzmir Akdeniz çanağı için önemli bir fuar. Kurulan işbirlikleri umut verici. 2016 gibi şartların kolay olmadığı bir turizm sezonu öncesi tanıtım çok önemli. Aynı gayret İstanbul EMİTT fuarında da devam etmeli.”

Fethiye, İzmir Travel Turkeyîn ardından Ocak ayında İstanbul’da düzenlenecek olan EMİTT fuarına hazırlanmaya başlayacak.