FETHİYE’YE KRUVAZİYER LİMAN GELİYOR BİR RÜYA DAHA GERÇEK OLUYOR - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

FETHİYE’YE KRUVAZİYER LİMAN GELİYOR BİR RÜYA DAHA GERÇEK OLUYOR

Haber Tarihi: 29.03.2018

Fethiye’de yıllardır konuşulan kruvaziyer liman projesinin alt yapı çalışmaları kapsamında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı 12 Nisan 2018 tarihinde Fethiye Körfezi dip taraması ve temizliği ihalesini yapıyor. Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası tarafından 2014 yılında fizibilite etüdü hazırlanan ve uzun zamandır Ankara’da takibi yapılan bir proje daha gerçeğe dönüşüyor.

İlk olarak Fethiye Belediyesi tarafından gündeme getirilen, 2014 yılında Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası tarafından 2014 yılında Güney Ege Kalkınma Ajansından alınan 60 Bin TL hibe ile fizibilite raporu hazırlatılan kruvaziyer limanda ilk adım 12 Nisan 2018 tarihinde yapılacak ihale ile atılacak. İhale sonrası Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Fethiye Körfezi’nin sismik ölçümü, barimetrik haritasının hazırlanması ve Fethiye Limanının temizliğinin fizibilite projesi yapılacak. Bu işlemlerle Fethiye Körfezi deniz turizmine hazır hale getirilecek.

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası 2014 yılında Güney Ege Kalkınma Ajansına sunduğu “Fethiye Kruvaziyer Liman Fizibilite Etüdü Projesi” ile 60 Bin Tl hibe almaya hak kazandı. Proje kapsamında Fethiye’nin kruvaziyer liman turizmi potansiyeli belirlendi ve alternatif kruvaziyer liman sahaları tespit edildi. Proje sonunda hazırlanan sonuç raporu 2015 yılında Türkiye Kruvaziyer Platformunda Denizcilik, Ulaştırma ve Haberleşme Bakanlığı yetkililerine sunularak bakanlığı ilgisi Fethiye’ye çekildi. 15 Nisan 2015 tarihinde Ankara’da dönemin Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık, FTSO Yöneticileri ve bakanlık temsilcileri ile yapılan toplantının ardından kruvaziyer limanla ilgili bakanlıkların temsilcileri 5/6 Mayıs 2015 tarihinde Fethiye’ye gelerek raporda belirtilen alternatif sahaları yerinde inceledi.