Fethiye Yükseköğrenim Yaptırma, Yaşatma ve Destekleme Derneği’nin 3. Olağan Genel Kurulu 23 Haziran 2016 tarihinde Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Meğri Salonunda yapıldı. Genel kurulda mevcut yönetimle devam kararı alındı.
Fethiye Yükseköğrenim yaptırma, yaşatma ve destekleme derneğinin 3. Genel kurulunda mevcut yönetimle devam edilmesine karar verildi. Genel kurul saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başladı. Divan başkanlığını Civan Türedi’nin yaptığı genel kurulda tüm gündem maddelerinin oybirliği ile kabul edildi. Genel kurulda dernek başkanı Prof.Dr.Erdoğan Gavcar tarafından mali durum ve dernek faaliyetleri hakkında bilgi verildi.
Genel kurulun açılış konuşmasını Dernek Başkanı Prof.Dr.Erdoğan Gavcar yaptı Gavcar konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Dünyanın ve ülkemizin en güzel köşelerinden birisi olan Fethiye’mizin bir kültür ve öğrenci şehri olması, geleceğin Fethiye Üniversitesi’nin temellerinin atılması konusundaki çalışmalara destek olmak amacıyla 07.09.2012 tarihinde kurulan Derneğimiz, 3.5 yıl boyunca yapmış olduğu çalışmalar ile Fethiye’ye Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesine bağlı 4 yıllık fakülte kurulması konusunda ciddi mesafeler kaydetmiştir. Öncelikle YÖK ve Bakanlar Kurulu kararı ile Fethiye İşletme Fakültesi’nin kurulması için yasal zemin hazırlandı. Bu çerçevede İşletme Fakültesi, ilçemizin ihtiyaçlarına uygun olarak, işletme, turizm işletmeciliği, uluslar arası ticaret ve lojistik, ekonomi finans, yönetim bilişim sistemleri olmak üzere 5 bölümle faaliyete geçmesine karar verildi. İşletme Fakültesi’nin yer tahsisi Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından gerçekleştirilmiş olup, Karaçulha’da 490 bin metrekare alan bu amaçla tahsis edildi. Yer tahsis çalışmaları başta olmak üzere şimdiye kadar yapılan çalışmalarda Fethiye’deki tüm kurum ve kuruluşların desteğini aldık. 4 bloktan meydana gelecek fakültemizin iki bloğu üniversite kaynaklarından bir bloğu Fethiye Belediyesi, B Bloğun inşaatını da derneğimiz üstlendi. Bu amaçla Muğla Sıtkı Koçman
Üniversitesi ile Derneğimiz arasında 21.04.2014 tarihinde bir işbirliği protokolü imzalandı.”
Fethiye’de fakülte sayısı 3 oldu
“Fakültemiz 2013-2014 eğitim öğretim yılında faaliyete geçerek 156 adet öğrenci ile eğitime başladı. Fakültemizin nitelikli ve başarılı öğrenciler tarafından tercih edilmesini sağlamak üzere Derneğimizin Yönetim Kurulu üyesi Ayhan Gürsoy ve Türkiye Kızılay Derneği Fethiye Şubesi tarafından burs verilmeye başlandı. Hepinizin de bildiği üzere ilçelerde 4 yıllık fakülte kurulabilmesi için YÖK mevzuatına göre yerel dinamiklerin maddi desteği alınmaktadır. Aksi halde 4 yıllık fakülte açılmasına izin verilmemektedir. Ancak biz bugün geldiğimiz noktada 4 yıllık fakülte kurulmasının da ötesine geçerek Fethiye Üniversitesi’ne doğru önemli adımlar attık. Bugün Ziraat Bilimleri Fakültesinin kurulmuş için Sağlık Bilimleri Fakültesi’nin 4 yıllığa dönüşmesi için YÖK nezdinde gerekli girişimlerde bulunulmuştur. Böylece Fakülte sayımız 3’e çıkmıştır.”
Fakülte inşaatının kabası tamamlandı
“Kurulduğu günden bugüne Fethiye’nin gerek sosyal ve kültürel gerekse ekonomik hayatına ciddi katkı sağlayacak böyle bir projenin kazandırılması için yerel dinamiklerin bir araya getirilmesi konusunda Ticaret ve Sanayi Odası, Esnaf ve Sanatkârlar Odası, Fethiye Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi ve Sayın Ayhan Gürsoy’dan oluşan Dernek Yönetimimiz, Fethiyeli hayırseverlerden ciddi destek almıştır. Bu destekler ile B Blok inşaatının bugünkü maliyetler ile toplam 2 milyon TL.’yi bulan kabası ve çatısı tamamlanmıştır. Tüm bu çalışmaları yürütürken Yönetim Kurulu olarak derneğimizin kaynaklarının şeffaf ve verimli bir şekilde kullanılması konusunda azami hassasiyeti gösterdiğimizi belirtmek isterim. Derneğimiz kurulurken bu işi başaracağımız konusunda bizlere inanmayanlar olduğu, gibi çocuğunun ismini bir eğitim kurumunda yaşatmak isteyen insanların inancı, yaptığı bağıştan manevi bir güç alan insanların motivasyonu bizlere güç verdi. Biz bu güç ve motivasyon ile çalıştık.”
Fethiye, Muğla’nın diğer ilçelerine örnek oluyor
“Derneğimizin Fethiye’de yaptığı bu çalışmalar bugün Muğla’nın diğer ilçelerine de örnek olmaktadır. Bodrum’da açılacak turizm fakültesi için derneğimizin tüzüğünden bir örnek istediler. Bize bu işi nasıl yaptınız? Biz de yapmak istiyoruz dediler. Yapmanın yöntemi inanmak, çalışmak ve dayanışmadan geçiyor. Bu inancımız Fethiye Üniversitesi’nin temellerinin ilk harcı oldu. Derneğimizin siz değerli üyeleri bu şehrin geleceğini şekillendirdi. Bir gün hepimiz bu dünyadan ayrıldığımızda bu şehrin tarihinin sizlerin çaba ve desteklerini takdir ve minnetle anacağından eminim.”
Genel kurulun dilek ve temenniler bölümünde derneğin binaların yapımından sonraki işlevi üzerinde duruldu. Derneğin, sonraki dönemde Fethiye’de açılan fakültelerin burs imkânları ve akademik kadro ile cazip hale getirilerek yüksek puanlı öğrenciler tarafından tercih edilmesini sağlama fikri üyelerce kabul gördü.
Dilek ve temenniler bölümünde söz alan derneğin sağmanı ve Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Akif Arıcan, fakülte yapımına teknik bilgisi ve bağışları ile katkı sunan tüm hayırseverlere teşekkür etti.
Fethiye Yükseköğrenim Yaptırma, Yaşatma ve Destekleme Derneği’nin 3. Olağan Genel Kurulu, dilek ve temenniler bölümü ile sona erdi.