FETHİYEDE İŞVEREN VE İŞCİNİN BULUŞMA NOKTASI - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

FETHİYEDE İŞVEREN VE İŞCİNİN BULUŞMA NOKTASI

Haber Tarihi: 27.03.2013

Kanal F'de her Çarşamba sabahı Dilek Taş'ın hazırlayıp sunduğu "Yeni Bir Gün, Yine Bir Gün" adlı programa katılan Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Akif Arıcan 27.03.2013 tarhindeki programda FTSO ya ait web sayfalarından ve www.fethiyekariyer.com web sayfası hakkında yapılan ve yapılacak çalışmlar hakkında bilgiler verdi. Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Akif Arıcan;

‘’FTSO'nun sahip olduğu iki internet sitesi var.Birincisi odamızın web sitesi ( www.fto.org.tr) 2009 yılında hizmete girdi. Web sayfamızın ayda 2000'den fazla ziyaretçisi var. Odamızın tüm yayınlarına ve hizmetlerine buradan ulaşıp bilgi alabilirsiniz. Ziyaretçi sayısının %1 kadarı yabancı ülkelerden giriş yapıyor. Almanya, Amerika ve İngiltere başta olmak üzere geçen ay sitemiz Rusya, Fransa, Hollanda, Belarus, Azerbaycan, İsviçre, Bosna Hersek,Danimarka, Finlandiya, Hindistan, Romanya, Norveç'te yaşayanlar tarafından ziyaret edilmiş. Daha önceleri Güney Kore, Vietnam, Güney Amerika gibi bize epey uzak ülkelerden girildiğinin ve sitemizin incelendiğinin kayıtlarına da rastladık. En çok ziyaret edilen sayfalarımızın başında Fethiye tanıtımı yaptığımız sayfalar  geliyor. Bu koşulları dikkate alarak İngilizce sayfamızı elden geçiriyoruz. Yurtdışından Fethiye'de ticari hayata ulaşmak  bilgi almak isteyenlere daha iyi hizmet verip Fethiye'de yabancılar için güvenli iş yapmanın fırsatlarını yaratacağız.

Odamızın diğer web sitesi ise www.fethiyekariyer.com'dur.2010 yılında üyelerimizin istediği nitelikte eleman bulamadığını, iş arayanlarında sürekli her yere haber bıraktığını görerek işverenlerin ve iş arayanların buluşacağı bir platform oluşturduk. Fethiye için bir ihtiyaç olan eleman arayanlar ile iş arayanları bir araya getiren bu site  ve herkes için ücretsiz hizmet veriyor. Denetimi ve kontrolü FTSO tarafından yapıldığı içinde hem işverenlerin hem iş arayanlarının güvenini kazanmış durumda. Bu hizmeti diğer benzer web sitelerinden farklı olarak hala ücretsiz olarak sürdürüyoruz. Aldığımız raporlara göre www.fethiyekariyer.com sitesinin aylık tıklanma oranı 30,000'in üzerine çıkmıştır.  Başta ilimiz Muğla olmak üzere İstanbul, İzmir, Ankara, Antalya, Bolu, Balıkesir illerinden yoğun girişler olduğunu görüyoruz. Bu sitede iş arayanların % 25 kadarı Fethiye dışından erişimini sağlıyor. Hatta az da olsa yurtdışından Kırgızistan, Bulgaristan, Almanya Rusya'dan girişler mevcut.

Şu an 1000'e yakın eleman CV'si sitemizde mevcut ve 400'e yakın iş ilanı hali hazırda yayınlanıyor.fethiyekariyer.com Fethiye iş yaşamına büyük bir hizmet vermektedir.

Bu siteyi daha iyi bir dizayn ile üyelerin kullanımına sunmak için çalışma başlattık. Çalışmalarımızın sonucuna ve gelirine göre belki de apayrı bir iş olarak ( ayrı elemanı, ayrı ofisi olan ) dizayn edebiliriz. Yeni dizayn ile aynı zamanda Fethiye'de hangi işlerde eleman aranıyor, hangi elemanlar iş buluyor en çok açık hangi sektörde vb. yani  Fethiye ekonomisinin nelere ihtiyacı var rakam olarak görebileceğiz. Bu rakamlar bizim olduğu kadar tüm Fethiyelilerinde işlerini planlamasında yardımcı olacak.İnternet kullanımının bu kadar arttığı çağımızda Fethiye ekonomisi için sanal bir pazar yeri olacak bir web sitesi daha kurma düşüncesindeyiz. Sanal ortamda tüm dünyadan erişilebilecek her türlü malın alınıp satılabileceği bir platform kurmayı planlıyoruz. “ diyerek sözlerine son verdi.