FETHİYELİ ŞEFLER MAKEDONYA’DAN DÖNDÜ - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

FETHİYELİ ŞEFLER MAKEDONYA’DAN DÖNDÜ

Haber Tarihi: 15.12.2015

Fethiyeli şefler, Fethiye Ticaret ve Sanayi Odasının da katkıları ile Makedonya’da Türkiye Aşçılar Ve şefler federasyonu bünyesinde Makedonya hükümeti, ulusal ülke televizyonları ve sivil toplum kuruluşları tarafından organize edilen etkinliğe katılarak Makedonya’da Türk mutfağını tanıttı.

Türkiye Aşçılar ve şefler federasyonu bünyesinde Makedonya hükümeti, ulusal ülke televizyonları ve sivil toplum kuruluşları tarafından davet edilen Türkiye Aşçılar  ve Şefler federasyonu bünyesinde uluslar arası üne sahip 13 aşçıdan biri olan şef Mavi Fethiye Profesyonel Aşçılar Derneği Başkan'ı Onur Arslan, 15 kişilik ekibi ile Makedonya’daydı. Fethiye Ticaret ve Sanayi Odasının da destek verdiği Onur Arslan ve Fatih Yarbaşı, Makedonya'da Türk yemeklerden oluşan sunumlarını hazırlayarak katılımcı ülkelerin önde gelenlerine, protokol üyelerine, iş adamlarına, acenta yetkililerine, şefler ve yöneticilerine açık büfe kurdular. Türk yemekleri büyük ilgi gördü.

Fethiyeli aşçılar Türk yemeklerini kalmayıp Fethiye bölgesinin tanıtımına da büyük katkı sağladılar. Onur Arslan ve Fatih Yarbaşı, üniversiteleri gezerek turizm bölümlerine Türk yemekleri eğitimleri de verdiler.

Fethiyeli aşçılar bu ziyaretler sırasında Makedonya mutfağı hakkında araştırmalar yapma ve Türk mutfağı ile kıyaslama imkanı da buldu. İşletmeleri gezerek lezzet araştırmaları yapan şef ekibimizin büyük ilgi gördüğünü ve Türkiye - Makedonya arasında prestijli bir çalışma olduğunu kaydetti.

Türk ve Makedon tarihinin ortak dönemlerine dikkat çeken Fethiyeli şefler, her iki mutfakta da benzer tatların ve pişme tekniklerinin olduğunu, kuru fasulye, tandır, meze gibi çeşitlerin sunumlarının da yakın olduğunu belirtti.

Türk aşçıların yaptığı sunumlar organizasyona katılan televizyon kanallarının da ilgisini gördü. Türk şeflerle görüşen kanal yetkilileri, ileri dönemde Türkiye’yi ziyaret ederek Türk mutfağı hakkında çekim yapmak istediklerini ifade ettiler.