Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası iştiraki Fethiye Güç Birliği Turizm Tanıtım ve Ticaret Limited Şirketi’nin (FGB) Mesleki Yeterlilik Kurumu Sınav ve Belgelendirme Merkezi kurma çalışmaları kapsamında 13-14 Aralık 2019 tarihinde merkez bünyesinde yer alacak değerlendiriciler ve komisyonlar bir araya geldi.
Toplantıya Tandem Yamaç paraşütü eğitmen pilotlar Adem Hasgül, Faruk Bozkurt, Serdar Özuçaroğlu, Abdullah Yıldız, Metin Sözsoy, Türker Türkoğlu ve Tarafsızlık Komisyonunda görev alan Şener Erdal ile danışman Büşra Canan Eren, FGB’yi temsilen Mehmet Mercan ve Serdar Şener katıldı.
Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nın bölgenin önemli aktivitelerinden olan tandem yamaç paraşütü mesleğinin Mesleki Yeterlilik Kurumu tarafından tanınması ve standart ve yeterliliklerinin oluşturulması için yaptığı çalışmalar sonucu 29 Kasım 2017 tarihli Resmi Gazete’de Tandem Yamaç Paraşütü Pilotu (Seviye 5) Ulusal Standardı yayınlandı. Ardından MYK Çalışma grubunun çalışmaları sonucu 10 Mayıs 2019 tarihinde Tandem Yamaç Paraşütü Pilotu (Seviye 5) Ulusal Yeterliliği yürürlüğe girdi.
Çalışmaların ardından Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası iştiraki Fethiye Güç Birliği Turizm Tanıtım ve Ticaret Limited Şirketi Tandem Yamaç Paraşütü Pilotu mesleği ile iştigal eden kişilerin MYK bünyesinde belgelendirilmeleri için sınav ve belgelendirme kuruluşu olma çalışmalarına başladı. MYK ve iştiraki Fethiye Güç Birliği Turizm Tanıtım Ve Ticaret Limited Şirketi arasında 22 Kasım 2019 tarihinde sınav ve belgelendirme kuruluşu ön sözleşmesi imzalandı.
Çalışmalar hız kazandı
Sınav ve belgelendirme kuruluşu olmak için yapılan çalışmalar; Fethiye Güç Birliği Turizm Tanıtım ve Ticaret Limited Şirketi’nin Türkiye Akreditasyon Kurumu (TÜRKAK) tarafından yapılan denetim sonrası ISO 17024’e göre akredite edilmesi, ardından Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK) tarafından yetkilendirilme yapılmasını kapsıyor.
13-14 Aralık 2019 tarihinde gerçekleştirilen çalışmalar kapsamında FGB’nin TÜRKAK tarafından akredite edilmesi amacıyla; organizasyon yapısı ve komiteler belirlendi. Aynı kapsamda organizasyonda görev alan tüm personelin görev tanımları, yetkinlik ve atanma kriterleri, Tarafsız hizmet ve gizlilik taahhütleri, kalite politikası, politikayı destekleyen hedefler ile kalite dokümanları hazırlandı.
Çalışmalar çerçevesinde ayrıca Babadağ’da demo sınav yapılarak, TÜRKAK denetimi öncesinde düzenlenmesi gereken revizyonlar tespit edildi.