FİNANSÇI OLMAYANLAR İÇİN FİNANS EĞİTİMİ DÜZENLENDİ - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

FİNANSÇI OLMAYANLAR İÇİN FİNANS EĞİTİMİ DÜZENLENDİ

Haber Tarihi: 01.12.2018

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odasının üyelerinin iş hayatına katkı sağlamak amacıyla düzenlediği Finansçı Olmayanlar İçin Finans Eğitimi kayıtları günler öncesinden doldu. İki gün süren eğitim başarıyla gerçekleştirildi.

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odasının üyelerinin iş yaşamına katkı sunmak amacıyla ücretsiz olarak düzenlediği eğitimlerden biri olan “Finansçı Olmayanlar İçin Finans” eğitimi 30 Kasım-1 Aralık 2018 tarihlerinde gerçekleştirildi. Katılımın kontenjanla sınırlı olduğu eğitimin katılımcı kayıtları günler öncesinden doldu. FTSO hizmet binası Likya Salonunda yapılan eğitim, İzgören Akademi Eğitmenlerinden Ömer Emre Kaya tarafından verildi. 2 gün süren eğitimde teorik anlatımın yanı sıra uygulamalar da yapılarak konuların pekiştirilmesi sağlandı.

Eğitim süresinde “finans nedir, ne işe yarar, finansın temel kavramları, basit faiz-birleşik faiz, nominal faiz-reel faiz, sabit kur-değişken kur, piyasa parametreler, serbest piyasa ekonomisi, güncel ekonomik terimler, büyüme-enflasyon-cari işlemler dengesi-dış ticaret dengesi- işsizlik, genel ekonomik değerlendirmeler/makroekonomi, küresel ekonomi - ülke ekonomileri - Türkiye ekonomisi, Türkiye ekonomisinin temel göstergeleri, paranın zaman değeri ve faiz kavramı, mevduat-Kredi, faiz hesaplama uygulamaları, mali analiz, finansın işletmelerdeki yeri ve önemi, mali analizin amacı, analizde kullanılan mali tablolar, bilanço-gelir tablosu-nakit akım tablosu, mali analiz yöntemleri, oran analizi – yatay analiz – dikey analiz, likidite-mali yapı-faaliyet-karlılık oranları, grup aktivitesi – mali analiz” başlıkları altında katılımcılara aktarıldı.

FTSO Başkanı Osman Çıralı, 2019 yılında da eğitimlerin üyelerin ihtiyaçları ve talepleri doğrultusunda belirlenerek, Oda üyelerine ve çalışanlarına ücretsiz verilmeye devam edileceğini söyledi. 15 Aralık tarihinde de Aile Şirketlerinde Kurumsallaşma eğitiminin düzenleneceğini açıklayan Çıralı, katılmak isteyen kişilerin önceden kayıt yaptırması gerektiğini belirtti.