FETHİYE TİCARET VE SANAYİ ODASI TARAFINDAN
EKMEK TEBLİĞİ KAPSAMINDA FIRINCILARA ZORUNLU OLAN
“HİJYEN EĞİTİMİ”
DÜZENLENMEYE DEVAM EDİYOR.
Ekmeğin gramajı, tuz oranı değişti. Uymayanların cezası “tuzlu” oldu.
Bilindiği üzere, 4 Ocak 2012 tarih 28163 sayılı Resmi Gazete’de yayınlanan “Ekmek ve Ekmek Çeşitleri Tebliği” 1 Temmuz 2012 tarihinde yürürlüğe girmiştir. Yeni tebliğ ile ne değişti?
Daha önce 300 gr. olarak baz alınan alt değer 250 gr. indirildi, tuz oranı yüzde 1.75 ‘den 1.50 indirildi ve “israfın önlenmesi” kapsamında önemli bir karar alınmış oldu.
Ekmeğin taşınması ve satışı sırasında çalışan tüm personelin, kişisel temizliğini sürdürmeye azami itina göstermesi, uygun ve temiz kıyafet giymesi ve koruyucu eldiven kullanması zorunludur.
Ekmeğin satış yerlerinde alıcının el değmesini engelleyecek şekilde ekmek dolabında veya tezgâhında muhafaza edilir ve satıcı kontrolünde satılması gereklidir.
Ekmeğin üretiminden, muhafazasından, taşınma ve pazarlamasına kadar her aşamanın standartlaşması açısından önemli bir karar oldu.
Ekmek üretim şartlarına uygun çalışmayan fırıncıları ağır cezalar bekliyor. Kurallara uymayan üreticilere 11 bin 850 TL. ceza uygulanacak.
Ekmek üretiminde, ekmeğin dağıtımı ve satışında çalışan tüm personelin hijyen eğitimi almış olmaları şarttır.
2012 yılı fırıncılar açısından eğitim ve hijyen yılı ilan edildi.
Fethiye ve Ticaret Odası, üyeleri olan fırıncılara ve bu fırınlarda çalışan personele yönelik temel hijyen eğitimi vermeye ve sertifikalandırmaya devam ediyor.
28 Kasım 2012 tarihinde gerçekleşen” hijyen eğitimi”ne 114 fırıncı katıldı.
16 Ocak 2013 Çarşamba günü saat 14:00'da Odamız Likya Salonu'nda tekrarlanacak olan hijyen eğitimi ile Fethiye’de sertifika almayan fırıncı kalmayacak.
Bilgi ve Kayıt İçin: 614 11 15-dhl 122 Aysun Şanlısoy