FTSO, 1/1000 ÖLÇEKLİ PLANIN TARAFLARINI BİRARAYA GETİRDİ - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

FTSO, 1/1000 ÖLÇEKLİ PLANIN TARAFLARINI BİRARAYA GETİRDİ

Haber Tarihi: 04.02.2015

1/1000 ölçekli imar planı revizyonu ile ilgili İnşaat Mühendisleri Odası, Mimarlar Odası ve FTSO odasının katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda imar planının Fethiye açısından sakıncaları ele alındı. Belirlenen konuların öncelikle Muğla Çevre Şehircilik İl Müdürlüğüne itiraz edilmesi; ardından Ankara düzeyinde girişimlerde bulunularak Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlü ile görüşülmesine karar verildi.

12 Ocak 2015 tarihinde Muğla Çevre Şehircilik İl Müdürlüğünde askıya asılan 1/1000 Ölçekli İmar Planı’nın askıya çıkmasının ardından ilçemizde kış aylarında yürütülen inşaat faaliyetlerini durma noktasına getirdi. Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası 5 Nolu Meslek Komitesi Üyelesi inat müteahhitlerinin talebi doğrultusunda FTSO tarafından konunun taraflarının bir araya geldi toplantı tertip edildi. FTSO Genel Sekreteri Füsun Şahin moderatörlüğünde gerçekleşen toplantı 30 Ocak 2015 Cuma günü FTSO Meğri Salonunda gerçekleştirildi. Toplantıya planın en çok etkilediği kesimden biri olan Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası 5 Nolu Meslek Komitesi üyesi müteahhitler, İnşaat Mühendisleri Fethiye Temsilcisi Levent Çimen, Mimarlar Odası adına Çiğdem Özel, İnşaat Mühendisleri Fethiye Temsilcisi Tuna Han Çetin, Ercan Pınaroğlu, Ömer Yıldırım, Özgür Gürol, Durali Nesrin, Kürşat Özoğul, Mehmet Sezgin ve FTSO Hukuk Müşaviri Ezgi Kullukçu katıldı.

FTSO üyeleri için görüş bildirecek

Toplantı sonucunda her kurumun kendisini ilgilendiren bölümler için gerekçelerini hazırlayarak ayrı ayrı belirlenen konuların öncelikle Muğla Çevre Şehircilik İl Müdürlüğüne itiraz edilmesi; ardından Ankara düzeyinde girişimlerde bulunularak Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlü ile görüşülmesine karar verildi.